Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σε εξέλιξη 3 μεγάλες πυρκαγιές στη Βρετανία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες καθώς τρεις πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο Νότιο Οξφορντσάιρ. Μία από αυτές έχει εκδηλωθεί στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου. 




Σε εξέλιξη 3 μεγάλες πυρκαγιές στη Βρετανία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες καθώς τρεις πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο Νότιο Οξφορντσάιρ. Μία από αυτές έχει εκδηλωθεί στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου. Υποψίες για επίθεση με γκαζάκια.

Σε λιγότερα από 10 λεπτά 27 πυροσβεστικά πληρώματα απεστάλησαν στις τρεις εστίες φωτιάς, μία σ' ένα παράπηγμα, η δεύτερη σ' ένα γραφείο τελετών και μία τρίτη στα γραφεία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο David Etheridge, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος του Οξφορντσάιρ τόνισε: "Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε 3 πυρκαγιές στην περιοχή, που ξέσπασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι περιστατικά που βρίσκονται σε εξέλιξη και εργαζόμαστε σκληρά να θέσουμε υπό έλεγχο τις φλόγες με τη βοήθεια των γειτονικών τμημάτων πυρόσβεσης και διάσωσης. Σ' αυτό το στάδιο δεν μπορώ να πώ ποιες είναι οι αιτίες της πυρκαγιάς, αυτήν την έρευνα την έχει αναλάβει η αστυνομία του Thames Valley, με την οποία συνεργαζόμαστε".

Αυτόπτης μάρτυρα που βιντεοσκόπησε τη φωτιά στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου δήλωσε στο SkyNews: "Η οροφή κατέρρευσε ενώ η μισή έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Έφθασα νωρίς και η αστυνομία δεν ήταν ακόμη εκεί. Τώρα δεν μπορείς να πλησιάσεις με τίποτα. Το γραφείο κηδειών είναι το τελευταίο οίκημα στην κεντρική είσοδο για την περιφέρεια. Η αποθήκη είναι μόλις ένα μίλι μακριά".