Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η 17η επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Α.Μ.Θ.





ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302            ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.               
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com


ΠΡΟΣ :  1. ΜΕΛΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1.  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π   2.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ



ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  95                                                                        ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   05/04/2015

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 

Σήμερα 5 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η 17η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Α.Μ.Θ. στην Κομοτηνή .

Τη Γενική Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α   Ν. Ροδόπης  κος Αϊχάν Καραγιουσούφ . 

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του βουλευτή  στις 10:30 πμ. λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων του.

Ο Βουλευτής χαιρέτησε το σώμα της Γ.Σ. και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της,  στήριξε τις θέσεις του Σωματείου αναγνωρίζοντας  το δίκαιο των αιτημάτων που έχουν τεθεί στη  Κυβέρνηση, δεσμεύτηκε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί στην περιφέρεια μας, ότι  θα συνεχίσουν να πιέζουν για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας  (απορρόφηση του συνόλου των επιλαχόντων -  συνέχιση της εργασίας των Συμβασιούχων – ένταξη των συναδέλφων του 2009 – 2008 στον πίνακα - ομογενοποίηση ) και τη διόρθωση των όποιων αδικιών. 
 
Ακολούθησε ενημέρωση των μελών από τον πρόεδρο για τις τελευταίες συναντήσεις του Σωματείου στην Αθήνα το Μάρτιο, μέχρι να συγκεντρωθούν οι συνάδελφοι από όλη την περιφέρεια λόγω αποστάσεων και υπάρξει η απαιτούμενη  απαρτία . 

Στις 11:15 πμ. αφού διαπιστώθηκε  απαρτία, ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης, αναγνώστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής ακολούθησαν ο Οικονομικός Απολογισμός και ο Οικονομικός Προϋπολογισμός  οι οποίοι τέθηκαν σε ψηφοφορία : 

Πέρασαν ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης

Τροποποίηση άρθρων του καταστατικού 1, 2, 3 , 7.

Ακλούθησε η ανάγνωση των προς Τροποποίηση  άρθρων  1, 2, 3 και 7 του καταστατικού του Σωματείου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης τα οποία τέθηκαν σε ψηφοφορία :

Άρθρο 1
ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΔΡΑ

Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία « Σωματείο Πυροσβεστών  Μακεδονίας  Θράκης  & Βορείου Αιγαίου »  με έδρα την πόλη της Κομοτηνής.

Πέρασε ομόφωνα από το Σώμα της Γενικής Συνέλευση

Άρθρο 2
ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

Το σωματείο έχει ως σκοπούς :
 1. Τη διασφάλιση, προαγωγή, προάσπιση και εξύψωση της εργασιακής κατάστασης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που εντάχτηκαν ή θα ενταχθούν   στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπηρετούν στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της  Μακεδονίας της Θράκης και νήσων του Βορείου Αιγαίου, που αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

 3. Την ανάπτυξη και σύσφιξη των συναδελφικών δεσμών μεταξύ των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που εντάχτηκαν ή θα ενταχθούν     στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, την αλληλεγγύη με τους δημοσίους μόνιμους υπαλλήλους που υπηρετούν στο σώμα καθώς και όλους τους εργαζομένους της χώρας και την εξυπηρέτηση των δεσμών αυτών.
Πέρασαν  ομόφωνα από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης

Άρθρο 3
ΜΕΛΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ

1. Ως μέλη του σωματείου μπορούν να γραφούν με αίτηση τους όλοι οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που εντάχτηκαν η θα ενταχθούν     στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, υπάλληλοι   του   Πυροσβεστικού   Σώματος   που   υπηρετούν   στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Πυροσβεστικούς Σταθμούς ή άλλες αποκεντρωμένες  υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στη Μακεδονία  στη Θράκη και των νήσων του Βόρειου Αιγαίου.

             Τα μέλη του Σωματείου διακρίνονται σε τακτικά, επίτιμα και αρωγά. Τακτικά μέλη του Συλλόγου γράφονται όλοι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που εντάχτηκαν ή θα ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες υπάλληλοι μόλις προσληφθούν για πρώτη φορά, και οι οποίοι προσφέρουν την εργασία τους στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Πυροσβεστικούς Σταθμούς ή άλλες αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην  Μακεδονία τη Θράκη και των νήσων του Βόρειου Αιγαίου. Η εγγραφή γίνεται με αίτηση τους προς το Δ.Σ , το οποίο και προβαίνει σε έλεγχο των τυπικών προσόντων από το Δ.Σ. Όταν επαναπροσληφθεί μέλος του συλλόγου, επειδή η σύμβαση εργασίας έληξε, δεν απαιτείται εκ νέου αίτηση για εγγραφή στο σωματείο, αφού η ιδιότητα του μέλους δεν χάνεται με την λήξη της σύμβασης.

Πέρασε  ομόφωνα από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης

Άρθρο 7
ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Κάθε μέλος καταβάλλει μια φορά για δικαίωμα εγγραφής το ποσό των 15 ευρώ. 
Η μηνιαία συνδρομή για τους  Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που εντάχτηκαν ή θα ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και τους Πυροσβέστες Πενταετούς  Υποχρέωσης θα είναι 5 ευρώ ενώ για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες 5 ευρώ, για κάθε ένα συμπληρούμενο έτος, με τη συμπλήρωση των 12 μηνών απασχόλησης, ανάλογα με τους μήνες εργασίας κατ’ έτος.
Έκτακτες εισφορές επιβάλλονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών.

Τα πιο πάνω ποσά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι του διπλασίου των ποσών που έχουν καθοριστεί τελευταία και ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά οικονομικής συνθήκες του σωματείου.

Τα μέλη του σωματείου αποδέχονται ανεπιφύλακτα και εξουσιοδοτούν το Διοικητικό Συμβούλιο να εισπράττει τις πιο πάνω μηνιαίες ή τυχόν έκτακτες εισφορές από την υπηρεσία με τις μισθοδοτικές καταστάσεις, ή μέσω των διενεργούντων την πληρωμή, ταμείων, βάσει ονομαστικής κατάστασης που διαβιβάζεται από το Δ.Σ. για το σκοπό αυτό.

Πέρασε  ομόφωνα από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης



Ακολούθησε  εκτενή αναφορά από τον Πρόεδρο τον Αντιπρόεδρο και την Γ. Γραμματέα σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν των κλάδο μας, υπήρξαν συμπεράσματα – διαπιστώσεις και απορίες οι οποίες στην συνέχεια απαντήθηκαν στο σύνολό τους .

Θα ακολουθήσει  νεότερη ενημέρωση …


                                                                       Με τιμή για το                                                                         Δ.Σ. του Σωματείου


            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
    καν.  6948401282  & 750942                                                            κιν. 6988615400  & * 715400