Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Συνέχεια της ενημέρωσης για την Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Α.Μ.Θ. επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και όχι μόνο ...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   25510 38371            ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.               Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com


ΠΡΟΣ :  1. ΜΕΛΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ  2.  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π   


ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  96                                                                        ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   07/04/2015

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 

Συνάδελφοι,
Στη Γενική Συνέλευση της 05 Απριλίου 2015, συζητήθηκαν όλα όσα απασχολούν τον κλάδο μας συνολικά. Ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για τις ενέργειές μας όσο αφορά την πρόσληψη των Συμβασιούχων ένα μήνα νωρίτερα και φυσικά οι επαφές που επιβάλλονται για να επιτευχθεί μια τέτοια ενέργεια. Αν λοιπόν είναι εφικτή η αποδέσμευση των κονδυλίων ένα μήνα νωρίτερα , δεν είναι αδύνατη η πρόσληψη. 

Οι συνάδελφοι που εισήχθησαν το 2009 και όσοι είχαν κάποια ιδιαιτερότητα κατά το 2008 και τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, ενημερώθηκαν για τις ενέργειες του Σωματείου μας και τις προθέσεις μας ώστε να ενταχθούν στον πίνακα των Επιτυχόντων – Επιλαχόντων του διαγωνισμού.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το   Σωματείο μας αλλά και από την πολιτική ηγεσία ( Κατάθεση ερώτησης από τον Βουλευτή Δράμας κο Χρήστο Καραγιαννίδη ) όσο αφορά το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας . Αναμένεται η απάντηση του Υπουργού προκειμένου να μας γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για την καταβολή του.

Οι ενέργειες που γίνονται από το Σωματείο μας στο θέμα των Επιλαχόντων – Επιτυχόντων του διαγωνισμού και θα συνεχίσουν να γίνονται προκειμένου να απορροφηθεί και ο τελευταίος συνάδελφος που εμπεριέχεται στον πίνακα. Τα περιθώρια είναι στενά , κατά συνέπεια η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι περισσότερη ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία απορρόφησής τους.

Καθώς και τις ενέργειες του Σωματείου για την ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ. ώστε να αναδειχθούν οι όποιες παθογένειες και αδυναμίες  του θεσμού που έχουμε εντοπίσει και αναδείξει στις προτάσεις μας, καταβάλλοντας την οποία προσπάθεια να διορθωθούν προς όφελος της υπηρεσίας αλλά και των συναδέλφων.

Υπήρξε ενημέρωση για τις δικαστικές διεκδικήσεις , για τα δικαστήρια που έγιναν αλλά και για αυτά που εκκρεμούν. 

1. Την εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών,  στις 24/3/2015 της θετικής Πρωτόδικης Απόφασης 1760/2006 που είχαν   εκδικαστεί το 2006 στο Πρωτοδικείο Αθηνών , μετά την άσκηση αγωγών ως   Συμβασιούχοι Πυροσβέστες το 2004, για την εργασιακή μας τακτοποίηση  και τη μετατροπή των συμβάσεων μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

2. Την αγωγή που αφορά την υπόθεση της ίσης μισθολογικής μεταχείρισης με το μόνιμο προσωπικό κατά το διάστημα που υπηρετούσαμε ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την Δευτέρα 18 Μαϊου 2015 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών . 

3. Τις αγωγές που ασκήθηκαν από συναδέλφους οδηγούς  μέλη του Σωματείου μας, για τη διεκδίκηση και επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που περικόπηκε αλλά και τη διεκδίκηση των αναδρομικών από της 1 Μαΐου 2012 έως και σήμερα.

4. Την αγωγή η οποία ασκήθηκε υπέρ της συναδέλφου για την παράνομη συμπεριφορά του Δημοσίου, συνιστάμενη στο να της στερήσει μετά την λήξη της άδειας της μητρότητας, την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια θηλασμού και φροντίδας τέκνου και αρνούμενη να της χορηγήσουν το υπόλοιπο της άδειας μητρότητας. 

Έγινε μια ουσιαστική κουβέντα επί των θεμάτων, υπήρξαν απορίες από πλευράς συναδέλφων τις οποίες προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο βαθμό που γνωρίζουμε. Ενημερώσαμε τα μέλη μας για τις όποιες ενέργειες είναι σε εξέλιξη αλλά και για αυτές που έχουν προγραμματισθεί στο μέλλον.

Επίσης οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για την τηλεφωνική συνομιλία του    Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας  κο  Βλαχογεώργο Αλέξανδρο, με τον πρόεδρο του Σωματείου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας,  για τις ενέργειες του Σωματείου μας καθώς – όπως φάνηκε – ενοχλήθηκε από αυτές .    
         
Ξέφυγε της πραγματικότητας όταν άρχισε να υποδεικνύει τρόπους για τους οποίους πρέπει να κινείτε κάποιος που είναι μέλος του Δ.Σ. Ομοσπονδίας, βάσει πάντα της δικής του λογικής.  Αγνοώντας πάντα, όλους εκείνους τους λόγους, που έκαναν τον κο Παπαναστασίου αποστασιοποιηθεί από το σημερινό  προεδρείο της Ομοσπονδίας  και να ανεξαρτητοποιηθεί .

Ξέφυγε ακόμα περισσότερο όταν τα λεγόμενα του δεν γινόταν αποδεκτά και άρχισε  να εκτοξεύει απειλές επί προσωπικού,  κατά  της σωματικής του ακεραιότητας, που θεωρούμε όχι μόνο δεν τιμούν έναν εκπρόσωπο εργαζομένων, αλλά και δεν είναι αξία αναφοράς στα έγγραφα μας. Καλό είναι όμως να γνωρίζουν οι συνάδελφοι, καθώς κατά το παρελθόν, από το στενό και πάλι κύκλο του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, είχαμε παρόμοια περιστατικά εκφοβισμού και απειλών.

Το μόνο που θα κάνουμε γνωστό στον κο Βλαχογεώργο είναι ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επί σειρά ετών και μάλιστα με διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό ψήφων, δεν πτοείται από τέτοιου είδους τραμπουκισμούς και ενεργεί πάντα προς όφελος των συναδέλφων που εκπροσωπεί  και αυτό θα συνεχίσει να κάνει  και στο μέλλον,  για την επίτευξη των στόχων , με την αρωγή και την στήριξη άπαξ των συναδέλφων. 

Επίσης να επιστήσουμε την προσοχή του κου Βλαχογεώργου να αποφεύγει  τέτοιου είδους ενέργειες καθώς πλέον υπάρχει η δυνατότητα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής για την απειλή της σωματικής ακεραιότητας και αν προχωρήσει παρακάτω ως διαδικασία ελλοχεύουν κίνδυνοι τους οποίους πιθανότατα αγνοεί . 
       
Η συμβουλή μας προς τον Κο Βλαχογεώργο είναι να ασχοληθεί επί της ουσίας σε ότι αφορά τα ζητήματα του κλάδου μας, με καθαρές προτάσεις και την αναζήτηση λύσεων σε αυτά είναι περισσότερο θεμιτό και παραγωγικό.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε τις ενέργειές μας και οτιδήποτε προκύψει θα ενημερώνεστε μέσω εγγράφων και μέσω διαδικτύου από το Blog του Σωματείου pyrosvestesamth.


                                                                 Με τιμή για το                                                                                                                                       Δ.Σ. του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                               ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
    κιν.  6948401282  & *750942                                                              κιν. 6988615400  & * 715400