Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με θέμα την ερώτηση βουλευτών σχετικά με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και Δασοπροστασία





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                      20/04/2015

ΘΕΜΑ: Ερώτηση βουλευτών σχετικά με την
Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και Δασοπροστασία

Οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων ετών, έπληξαν σημαντικά το φυσικό περιβάλλον, το φυσικό πλούτο και τα δάση μας.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και η νέα κυβέρνηση, έχοντας επανειλημμένα προκαλέσει το δημόσιο διάλογο για θέματα αλλαγής του μοντέλου δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα αίτια υποβάθμισης των δασών άμεσα. Η χώρα έχει ανάγκη μια σύγχρονη δασική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, με έμφαση στην προστασία του δασικού περιβάλλοντος, ως δημόσιου συλλογικού αγαθού. Η ολοκλήρωση και ανάρτηση των δασικών χαρτών, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, ως άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου, θεωρείται ως ένα από τα ουσιαστικά μέτρα που θα ενισχύσει τα μέγιστα τη δασοπροστασία.

Στο πλαίσιο αυτό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε ερώτηση προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με τον άμεσο σχεδιασμό, το προσωπικό και τα κονδύλια, που πρόκειται να διατεθούν για την αντιπυρική περίοδο, που ξεκινά σε λίγες μέρες. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ