Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ .... Παραίτηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος




Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιάς υπέβαλε σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2016, την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου Αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η αποκάλυψη από το bloko.gr της μεθόδευσης του αρχηγείου για νέο βαθμολόγιο στην Πυροσβεστική κατά παρέκλιση των πολιτικών εντολών ( ΕΔΩ ) καθώς και ακόμη ένα Π.Δ. για τους υπαξιωματικούς του σωματος, έφεραν πολύ πρόωρα τον κ. αρχηγό στην αποστρατεία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bloko.gr, ο κ. Τόσκας υπήρξε σφόδρα ενοχλημένος από τις παρασκηνιακές και σε μεγάλο βαθμό φωτογραφικές διατάξεις που επιχειρήθηκε να λάβουν νομική υπόσταση πίσω από την πλάτη του, με αποτέλεσμα, παρά την προηγούμενη καλή συνεργασία τους, να ζητήσει και να λάβει την παραίτηση του κ. Καρατζιά.

Πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι παρότι ο κ. Τόσκας είχε δεσμευτεί για ένα βαθμολόγιο και κρίσεις σαν κι αυτές που ισχύουν στην αστυνομία, το αρχηγείο έκανε του κεφαλιού του, φέρνοντας προς υπογραφή ένα Π.Δ. με φωτογραφικές διατάξεις. Θυμίζουμε επίσης ότι την σχετική και τελικά μοιραία για τον κ. αρχηγό πρόταση, είχε αρνηθεί να υπογράψει ο γεν. γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης.

Το δεύτερο Π.Δ. σχετίζεται με την σε μια νύχτα εξίσωση του πυρονόμου με τον επιπυραγό, με επιδίωξη τη εξασφάλιση πιθανών απωλειών σε περίπτωση εφαρμογής νέου μισθολογίου. Ο κ. Τόσκας εξέλαβε τη μεθόδευση ως απροσχημάτιστη κουτοπονηριά και όπως τονίζουν συνεργάτες του, ήταν η θραλλίδα σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Όπως μάλιστα λέγεται, υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός και οι φωνές του κ. υπουργού ακούστηκαν μέχρι την Μουρούζη.

Η αναπλήρωση του κ. Καρατζιά θα γίνει τη Δευτέρα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ οπότε και θα συνέθει το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει μεταξύ των κ.κ. Καπέλιου και Σερεντέλλου, για ν' ακολουθήσουν τακτικές αναπληρώσεις θέσεων, ώστε ο νέος αρχηγός να προετοιμάσει το δικό του πλάνο και σχήμα διοίκησης τον Ιανουάριο. 

Παράλληλα, με εντολή του κ. Τόσκα θα συγκροτηθεί επιτροπή στο αρχηγείο με συμμετοχή των συνδικαλιστών, ώστε να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο μισθολόγιο.

Πηγή : Bloko.gr