Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Τεράστια τραγωδία! Μετράνε θύματα στη Δυτική Αττική: Στους εννιά οι νεκροί από την κακοκαιρία

Επτά άνδρες και δύο γυναίκες νεκροί - Δύο σοροί βρέθηκαν από το Λιμενικό στη θάλασσα! -Τουλάχιστον τρεις οι αγνοούμενοι, 8 τραυματίες στο Θριάσιο - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε εξέλιξη



Αδιανόητη τραγωδία από την καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Δυτική Αττική, καθώς στη Δυτική Αττική εννιά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους! Η Πυροσβεστική δίνει πέντε νεκρούς στη Μάνδρα, το Λιμενικό εντόπισε δύο σορούς (μία στο λιμάνι της Ελευσίνας και μία στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στα ΕΛΠΕ), ενώ το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κάνει λόγο για 9 νεκρούς συνολικά. Ο ένατος νεκρός μεταφέρθηκε στις 14:46 στο Θριάσιο. Συνολικά επτά άνδρες και δύο γυναίκες είναι νεκροί.

Απελπισία στη Μάνδρα - Ξαναφουντώνουν οι χείμαρροι

 

Από τα θύματα έχει αναγνωριστεί  μια γυναίκα ενώ οι πέντε νεκροί άνδρες, που δεν έχουν αναγνωριστεί, είναι ηλικίας από 40 έως 70 ετών.

Επισήμως η Πυροσβεστική κάνει λόγο, επίσης, για 2 με 3 αγνοούμενους, ενώ οχτώ είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο με μια γυναίκα να νοσηλεύεται διασωληνωμένη. Επί πολλές ώρες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, καθώς δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και δρόμοι έχουν καταρρεύσει.


Αρχικά εντοπίστηκε νεκρή μια γυναίκα, ηλικίας 82 ετών, μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη 8 και λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένας άντρας 85 ετών, επίσης στο σπίτι του που ήταν υπόγειο, στην οδό Αγαμέμνονος. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εντοπίστηκε και τρίτος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου και ο οποίος «προφανώς παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.

Στις 12 το μεσημέρι η κυρία Μαλλίρη ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο, σε αύλιο χώρο. Πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Πέμπτη εντοπίστηκε νεκρή μια 90χρονη γυναίκα, στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Αίαντος. Πιθανότατα η ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να βγει από το σπίτι και να γλιτώσει, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένη στα κάγκελα της αυλής της... 

Τα δύο τελευταία θύματα βρέθηκαν στη θαλάσσια από κυβερνήτη λάντζας που ενημέρωσε το Λιμενικό ότι εντόπισε δύο σορούς, τη μια στο κεντρικό λιμάνι της Ελευσίνας και τη δεύτερη στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάσυρση των σορών.

Εικόνες καταστροφής από την Μάνδρα
 

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή
 



Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά
 

Η συγκλονιστική στιγμή που οι ομάδες διάσωσης περισυλέγουν την σορό του 65χρονου, από εξωτερικό χώρο στην Μάνδρα


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αρκετές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αυτή την ώρα ελέγχονται όλα τα υπόγεια και οι πλημμυρισμένοι χώροι, υπό τον φόβο κι άλλων εγκλωβισμένων. 

Συνολικά στο Θριάσιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί οχτώ άτομα. Ανάμεσά τους δύο γυναίκες με υποθερμία που διέμεναν στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα, όπου εντοπίστηκε και η μια από τις νεκρές, και ο οδηγός ενός βυτιοφόρου που τραυματίστηκε στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων. Από τους εννέα τραυματίες  θα νοσηλευτούν για προληπτικούς λόγους οι τρεις.


Πηγή : PROTOTHEMA