Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΟ -ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ τους θεσμούς & μετά μονιμοποίηση



Σε μελλοντικό χρόνο και αφού πρώτα «πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν θα θεωρηθούν νέες προσλήψεις», πρόκειται να λύσει η κυβέρνηση το θέμα των χιλιάδων συμβασιούχων που εργάζονται πολλά χρόνια στο Δημόσιο, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Αρα είναι θέμα νομικής διατύπωσης και διαπραγματευσης με τους θεσμούς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

«Υπάρχουν άνθρωποι που δουλέυουν διαρκώς για 10, 12, 15 χρόνια. Τους ονομάζουμε συμβασιούχους αλλά στην πραγνματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες Αρα δεν πρόεκιται για νέες προσλήψεις αλλά για αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής τους σχέσης. Εκεί έχουμε από τη μία το Σύνταγμα που απαγορεύει μετατροπή σύμβασης σε αορίστου χρόνου και από την άλλη τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες που απαγορεύουν την κατάχρηση της σύμβασης όπως συμβαίνει σε αυτές της περιπτώσεις. Δεν μπορούμε να το κάνουμε άμεσα και παντού. Πρώτα γιατί πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν θα θεωρηθούν νέες προσλήψεις. Αρα είναι θέμα νομικής διατύπωσης και διαπραγματευσης με τους θεσμούς», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Διευκρίνισε πάντως ότι σε αυτούς του «αρκετές χιλιάδες», δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι αμείβονται από το ΕΣΠΑ, ενώ μίλησε για εργαζόμενους στο Ανοιχτό Πανεπστήμιο, τη Λυρικη Σκηνή, τα Νοσοκομεία. Σε προηγούμενες συνεντεύξεις του είχε αναφερθεί και στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και στις καθαρίστριες στα σχολεία, τους πυροσβέστες, τους ανθρώπους που δουλεύουν σε κοινωνικές δομές δήμων και σε παιδικούς σταθμούς, ανεβάζοντας τον αριθμό τους έως 30.000.