Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση από τη Δικηγόρο για δικαστική διεκδίκηση της ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, των οποίων η πενταετής θητεία συμπληρώθηκε στις 18.12.2017 και παρατάθηκε για τρία (3) έτη

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
XΕΥΔΕΝ 4
ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 8252477-6977690909   
FAX: 8256291
E-mail: douba@otenet.gr
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΟΥΜΠΑ


ΠΡΟΣ : Τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που συμπλήρωσαν την πενταετή θητεία τους στις 18.12.2017 (μέσω των Ενώσεών τους και των Πυρ/κών Υπηρεσιών)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
                                      
ΘΕΜΑ : Δικαστική διεκδίκηση της ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, των οποίων η πενταετής θητεία συμπληρώθηκε στις 18.12.2017 και παρατάθηκε για τρία (3) έτη.
__________________________

            Όπως γνωρίζετε, στις 14.11.2017 εκδόθηκε η με αριθμό πρωτ. 74012 οικ. Φ.300.2 Απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα «Απόφαση παράτασης της θητείας 87 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης για τρία (3) έτη στο Πυροσβεστικό Σώμα» και αφορά τους Π.Π.Υ. η πενταετής θητεία των οποίων συμπληρώθηκε στις 18.12.2017.
Η ως άνω απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 7.12.2017 στο ΦΕΚ Γ΄ με αριθμό 1273.
            Από την δημοσίευση της ως άνω απόφασης άρχισε η 60νθήμερη προθεσμία άσκησης αίτησης ακύρωσης των ως άνω 87 ΠΠΥ προκειμένου να προσφύγουν δικαστικά και να διεκδικήσουν την ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, όπως έγινε και με τους 2093 ΠΠΥ.        
Η ως άνω προθεσμία λήγει στις 5.2.2018, οπότε το αργότερο πρέπει να κατατεθεί η αίτηση ακύρωσης.
Γνωρίζετε, επίσης, τις πρόσφατες προφορικές δημόσιες ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών και αρμόδιων υπουργών ότι επίκειται άμεσα η μονιμοποίηση των ΠΠΥ, και για αυτό το λόγο δεν προέβην στην έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης, αναμένοντας την εξέλιξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης έως τα τέλη Ιανουαρίου 2018.
Επειδή όμως, μέχρι και σήμερα, από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν έχει ξεκινήσει η απαιτούμενη διαδικασία, η εκτίμηση μου είναι ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την προστασία των έννομων συμφερόντων τους θα πρέπει να προσφύγουν δικαστικά διεκδικώντας την ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, γιατί πάντα υπάρχει η περίπτωση, λαμβανομένου υπόψη του τι συνέβη τον Φεβρουάριο 2017, να μην υλοποιηθεί και πάλι η ένταξη των ΠΠΥ στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό για λόγους που σήμερα δεν υφίστανται αλλά στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γνωρίζω κάτι και σας το αποκρύπτω, το αντίθετο μάλιστα, αλλά διότι η πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία μου με τους 2093 ΠΠΥ με έχει προβληματίσει και έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου.
Απευθύνομαι λοιπόν με την παρούσα στους ενδιαφερόμενους 87 ΠΠΥ προκειμένου να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην παρούσα δικαστική διαδικασία, εφόσον το επιθυμούν και συγκεκριμένα :
α) Να μου αποστείλουν το δελτίο προσφεύγοντος σύμφωνα με το επισυναπτόμενο σχέδιο, το οποίο θα συμπληρώσει ορθά και ευανάγνωστα όλα τα στοιχεία που ζητούνται και είναι απαραίτητα για την σύνταξη της αίτησης ακύρωσης καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα, email κλπ), το αργότερο έως και τις 31.1.2018.
Ο τρόπος αποστολής του δελτίου προσφεύγοντος μπορεί να γίνει είτε ταχυδρομικά, είτε μέσω email, είτε μέσω φαξ.
β) Το κόστος για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής εκ μέρους μου, από την  την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης στο Διοικητικό Ακυρωτικό Εφετείο Αθηνών, τη συζήτηση αυτής μέχρι και την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε δεύτερο βαθμό, ορίζεται στο ποσό των 60 Ευρώ, χωρίς καμία άλλη οικονομική επιβάρυνση μελλοντικά ως προς τις ενέργειές μου ως πληρεξούσιας δικηγόρου. Το ποσό αυτό παρακαλώ να καταβληθεί μέσω ταχυδρομικής επιταγής στο όνομά μου και στην διεύθυνσή μου όπως κατωτέρω αναγράφεται.
γ) Ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην αίτηση ακύρωσης θα πρέπει κατά τον χρόνο συζήτησης της υπόθεσης, τόσο στο Διοικητικό Ακυρωτικό Εφετείο όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να μου παράσχει πληρεξουσιότητα για να τον εκπροσωπήσω στη δίκη, η οποία πληρεξουσιότητα παρέχεται είτε με αυτοπρόσωπη εμφάνιση σας στο Δικαστήριο, είτε με συμβολαιογραφική πράξη, δηλαδή με πληρεξούσιο που συντάσσεται σε συμβολαιογράφο της επιλογής καθενός των αιτούντων Πυροσβεστών, οπότε και θα απαιτηθεί η καταβολή επιπλέον κόστους στον/στην συμβολαιογράφο για την σύνταξη της συμβολαιογραφικής αυτής πράξης και αποστολής της εν συνεχεία σε εμένα, προκειμένου να προσκομιστεί στο Δικαστήριο πριν την δίκη. Βεβαίως, παρέχεται η δυνατότητα της σύνταξης κοινού συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου από περισσότερους αιτούντες, οπότε επιμερίζονται τα σχετικά έξοδα. Τα πιο πάνω αναφέρονται για το λόγο ότι όποιος αιτών, είτε δεν εμφανιστεί αυτοπροσώπως στη δίκη, είτε δεν μου έχει αποστείλει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, θα δικαστεί  ως απών και η απόφαση που θα εκδοθεί δεν θα τον αφορά.     

Τα στοιχεία επικοινωνίας και αποστολής είναι : Δήμητρα Ντούμπα του Ανδρέα, δικηγόρος, Χέϋδεν αρ. 4, Αθήνα, Τ.Κ.: 10434, email: douba@otenet.gr, τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-8252477 και 6977690909 και fax : 210-8256291.    

            Τέλος, επειδή είμαι σίγουρη ότι θα προκύψουν απορίες, σας ενημερώνω ότι σε περίπτωση που μονιμοποιηθείτε,  μετά την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης στις 5.2.2018, ουδέν καταβληθέν ποσό σας επιστρέφετε, αφού αυτό θα έχει καταναλωθεί σε παράβολο και δικαστικά έξοδα και ότι στην ευτυχή περίπτωση που μονιμοποιηθείτε πριν τις 5.2.2018 δεν θα προβώ στην  κατάθεση της αίτησης ακύρωσης και ότι ποσό έχει καταβληθεί θα σας επιστραφεί.
Όμως, επειδή η αίτηση ακύρωσης απαιτεί προεργασία ημερών πριν την κατάθεσή της παρακαλώ για την αποστολή των δελτίων προσφευγόντων το αργότερο έως τις 31.1.2018.    
Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2018
                              Με εκτίμηση,
                                                                                                             
                                                                                                             
                                                                                                               Δήμητρα Α. Ντούμπα

                                                                                                      Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω