Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Μ.Θ.& Β.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)                         
ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ        Τ.Κ 69100
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302 
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr        E mail : ipapanast@gmail.com

  ΠΡΟΣ : 1 Μέλη του Σωματείου  
                                                                                                                                                                                                                                                                     
 ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  326                                                               ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   22/01/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Συνέχεια της ενημέρωσης για τις συναντήσεις του Σωματείου μας  στην Αθήνα.
Συνάδελφοι την τελευταία περίοδο έχει παγιωθεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα στους κόλπους του πυροσβεστικού προσωπικού που εκτός της σωρείας προβλημάτων, έχει  να αντιμετωπίσει και την επιλεκτική επαγγελματική αποκατάσταση ενός μέρους μόνο των πενταετών πυροσβεστών ενώ από την άλλη πλευρά έντονες είναι οι ανησυχίες στις τάξεις των επιλαχόντων και συμβασιούχων συναδέλφων για πιθανή νέα προκήρυξη. 

Δυστυχώς οι ειδήμονες  του κλάδου μας που δρουν συνεχώς στην ΑΘΗΝΑ  έχουν ρίξει ταφόπλακα στα εργασιακά μας και στο μέλλον των οικογενειών μας . 
Ξαναζούμε  τον εργασιακό μεσαίωνα όπου επιλεκτικά ορισμένοι ευνοούνται και ορισμένοι αποκεφαλίζονται. 

Μέσα σε αυτό λοιπόν το κλίμα με άρωμα εκλογών εντός  2018, με την αναμονή 7 δισ.€ εντός του επόμενου μηνά αλλά και τον επικείμενο ανασχηματισμό αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης έγινε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση του Σωματείου μας  το όποιο εκπροσώπησε ο Μπαρούτης Γιώργος στο Μέγαρο  Μαξίμου με την κ. Χατζηγεωργίου Διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας & Κυβερνητικού  Εκπροσώπου  κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου .            
       
Η συνάντηση διάρκειας μισής ώρας έφερε στο φως τα παραπάνω προβλήματα,  τα όποια δυστυχώς οι ένοικοι του ΜΑΞΙΜΟΥ δεν τα γνώριζαν λεπτομερώς, παρά μόνο επιφανειακώς διότι τόσο οι ειδήμονες ουδέποτε φρόντισαν να εξηγήσουν με ακρίβεια και ειλικρίνεια τα προβλήματα τόσο της μη ομογενοποιήσεις του προσωπικού που αφορά τους Πενταετής και τους επιλαχόντες, όσο και της αβεβαιότητας στις τάξεις των συμβασιούχων συναδέλφων. 

Κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμιά πρόοδος στην εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Πυροσβεστική (παράγραφος 6),  σχετικά με την ομογενοποιήσει αντιθέτως δε με τις προεκλογικές δεσμεύσεις είχαμε και διχοτόμηση των ΠΠΥ , γεγονός που έχει ρίξει το ηθικό των συναδέλφων που επιχειρούν καθημερινά στον δρόμο.  

Στην συνεχεία ζητήσαμε ισότιμη αντιμετώπιση ως προς την εργασιακή αποκατάσταση για όλους τους συναδέλφους  πλήρη αλλά και άμεση ομογενοποιήσει, ενώ ταυτόχρονα ζητήσαμε την παρέμβαση έτσι ώστε κάνεις από τους συμβασιούχους συναδέλφους να μην χάσει την δουλεία του και να αυξηθούν οι μήνες εργασίας τους .  
                        
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον  κ. Τζανακόπουλο αλλά και την κα. Χατζηγεωργίου  για την πρόσκληση μας στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και για την ουσιώδη και ειλικρινή συζήτηση όσο ήταν δυνατόν μέσα στον χρόνο των τριάντα λεπτών, αναμένοντας την πινελιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας, διότι αν αυτό δεν συμβεί τότε η απλή εφαρμογή του 3938/2011, θα είναι η εφαρμογή ενός νομού που δημιούργησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ, χωρίς να συμβάλει στην βελτίωση του η σημερινή κυβέρνηση όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί, γεγονός που θα την καταστήσει απαθή εφαρμοστή νομών προηγούμενων κυβερνήσεων.       


                                                                              Με τιμή το                                                                                                                                               
                                                                     Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                           
                                                                         του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                  ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
    κιν.  6948401282  & *750942                                                             κιν. 6988615400  & * 715400