Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή του Σωματείου στο Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για συνάντηση και ενημέρωση του

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ                  Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr                         
E mail : ipapanast@gmail.com

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  321                                                                            ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   13/01/2018 

    
ΠΡΟΣ : 1.   Πρόεδρο ΑΝ.ΕΛ.  κ. Πάνο Καμμένο     p.kammenos@anexartitoiellines.gr                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Διευθυντή Πολιτικού Γραφείου  κ. Δημήτρη Νικολάου 

          
ΘΕΜΑ:  Συνάντηση και ενημέρωση για εργασιακά θέματα του κλάδου μας  

Αξιότιμε κύριε  Πρόεδρε , 
σας ευχόμαστε ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος .

Το 2015 με την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. , περιμέναμε να διορθωθούν και να ρυθμιστούν εργασιακά θέματα που αφορούν τους Πενταετείς και Συμβασιούχους Πυροσβέστες μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως:   

1. Αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, της Γ.Γ.Π.Π ως Σχεδιαστικού – Συντονιστικού και του ΠΣ ως επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας.
2. Κατάργηση του νόμου 4249/2014 περί αναδιάρθρωσης- εκσυγχρονισμού    του Π.Σ. πού τίποτα από τα δύο δεν προάγει, με κατάθεση στη Βουλή νέου Νομοσχεδίου.
3. Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, περί Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.
Ουσιαστική Αναγνώριση του Επαγγέλματος ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό.
4. Διακοπή της υποχρηματοδότησης του ΠΣ και κάλυψη όλων των απαραίτητων λειτουργικών του δαπανών.
5. Άμεση Ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ. με ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ) στο μόνιμο προσωπικό και άμεση Πρόσληψη των Επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς Υποχρέωσης
6. Απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
7. Διατήρηση του θεσμού του Συμβασιούχου Πυροσβέστη και Χρονική επέκταση της σύμβασης των εποχικών υπαλλήλων.
8. Άμεση υπογραφή του Καθηκοντολογίου των Π.Π.Υ από τα αρμόδια Υπουργεία

Στο μεσοδιάστημα αυτών των 3 χρόνων που μεσολάβησε από την ανάληψη της Κυβέρνησης, θεωρούμε πλέον ότι υπάρχει αλλαγή πλεύσης και υπαναχώρηση από τις αρχικές της  θέσεις και δεσμεύσεις, για μια μεγάλη μερίδα προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος,  (Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης  και Συμβασιούχους Πυροσβέστες).  
Οι οποίοι ενώ εμπλέκονται στον καθαρά επιχειρησιακό τομέα, ταυτόχρονα είναι και το ποίο αδικημένο κομμάτι του προσωπικού του Σώματος, από όλες τις απόψεις και σε όλα τα επίπεδα. 
Η  λέξη <<ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΊΗΣΗ>> που ηχούσε προεκλογικά, μέσα στα τρία χρόνια διακυβέρνησης σας, ατόνησε και χάθηκε .  
Έτσι από την τότε Ομογενοποίηση φτάσαμε σήμερα στη επιπλέον κατηγοριοποίηση με τη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης, στης τάξεις των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης,  Επιλαχόντων  και  Συμβασιούχων  Πυροσβεστών .
Κύριε Πρόεδρε, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης μαζί με τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες αριθμούν σήμερα  περίπου το 1/2 της συνολικής δύναμης του προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλοι είναι ενταγμένοι στο επιχειρησιακό κομμάτι, όμως με διαφορετικά εργασιακά χαρακτηριστικά, σε καθήκοντα, ωράρια, χρόνο εργασίας, αποδοχές, άδειες και δικαιώματα.    Υπηρετούμε  εδώ και δεκαετίες  ως προσωπικό δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, κάτι που πρέπει να αλλάξει.
Οι όποιες διαφοροποιήσεις προσωπικού, όταν το παραγόμενο έργο αυτού είναι ίδιο, λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εφαρμογή των κανονισμών, στο συντονισμό, στην αποτελεσματικότητα και στην πρόοδο  ενός ένστολου σώματος, όπως είναι το Π.Σ.
Η καταξίωση και η καθολική αποδοχή των πολιτών αυτής της χώρας για το Π.Σ. οφείλεται στη συμβολή όλου του έμψυχου δυναμικού του.  
Θεωρούμε ότι είναι καιρός  να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, τη θέση της και τη στάση της απέναντι μας .
Αν πραγματικά υπάρχει βούληση από πλευράς Κυβέρνησης σας  και θέλετε να ξεπληρώσετε αυτό που αξίζουμε και  δικαιούμαστε, όπως ανέφερε  σε δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός τον περασμένο Αύγουστο στα μέτωπα των πυρκαγιών .
Τότε πρέπει να ακούσετε τη φωνή της βάσης, ώστε να γνωρίσετε  τα πραγματικά προβλήματα όπως εμείς τα βιώνουμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας και να δώσετε λύσεις σ αυτά, όπως αρχικά δεσμευθήκατε ότι θα μειώσετε τις ανισότητες και τις όποιες διαφορές  .

Η αξιοποίηση όλου του έμψυχου δυναμικού χωρίς διακρίσεις και τοποθέτηση αυτού, ανάλογα με την κατάρτιση του αλλά και την προηγούμενη εμπειρία,  είναι επιτακτική ανάγκη για την αποτελεσματικότητά  του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Κύριε Πρόεδρε , ευχαριστούμε για το χρόνο σας, παρακαλούμε για συνάντηση ενημέρωσης σας και την τοποθέτηση σας  επί των θεμάτων .


                                                                  Με τιμή για το                                                                                                                                                            Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗ ΜΗΤΡΑ 
κιν.  6948401282  & *750942                                                               κιν. 6988615400  & * 715400