Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανασχηματισμός... Κουβέλη - Δείτε ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση




Ο φόβος της εκλογολογίας περιόρισε τις αλλαγές - Έκπληξη με τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ στο υπουργείο Άμυνας, στη θέση του Δ. Βίτσα, που αντικατέστησε τον Γ. Μουζάλα στο Μετανάστευσης

- Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη θέση της Ρ. Αντωνοπούλου, αναβάθμιση του Κώστα Στρατή σε θέση υφυπουργού Πολιτισμού (με αρμοδιότητες Πολιτισμού, μένει στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού ο Γ. Βασιλειάδης)

Τα ονόματα των προσώπων που διορίζονται υπουργοί στο πλαίσιο του ανασχηματισμού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Νέος Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης: Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Παπαδημητρίου διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Νέος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας μετακινείται από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και τοποθετείται στη θέση του Γιάννη Μουζάλα ο οποίος τίθεται εκτός κυβέρνησης.

Νέος Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας: Φώτης Κουβέλης.

Νέα Υφυπουργός Παιδείας: Μερόπη Τζούφη. Η κυρία Τζούφη είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων.

Υφυπουργός Εργασίας: Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος είναι επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Κωνσταντίνος Στρατής (σ.σ. δεν υπάρχει απομάκρυνση υφυπουργού, αλλά προστίθεται και ο κ. Στρατής, με αρμοδιότητες Πολιτισμού)




Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγη ώρα πριν από τις ανακοινώσεις Τζανακόπουλου για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, το protothema.gr μετέδιδε την είδηση για την τοποθέτηση Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και τελικά συνέβη.


Πηγή :  protothema.gr