Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση από το Κ.Κ.Ε. μετά τη συνάντηση αντιπροσωπίας συνάδελφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών και του Γραμματέα του Σωματείου στα Χανιά

Εργασιακή ανασφάλεια για τους εποχικούς πυροσβέστεςΑίσθημα εργασιακής ανασφάλειας επικρατεί στους συμβασιούχους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, γεγονός που επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους Αντωνάκης Ιωάννης, Λουράκης Νίκος, Τζατζιμάκης Γιάννης και ο γραμματέας του σωματείου τους Κωνσταντουδάκης Διονύσης, με αντιπροσωπία της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Αλέκο Μαρινάκη, Φώτη Ρηγανάκο και Νικήτα Μελισσάκη .

Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ, οι Υπάλληλοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον και την πιθανότητα μετά από δεκαετίες εποχικής απασχόλησης στο Πυροσβεστικό Σώμα χίλιοι διακόσιοι από αυτούς να βρεθούν στο δρόμο την νέα αντιπυρική περίοδο.

Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ τους ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο να μην έχουν μονιμοποιηθεί ακόμα αλλά να παραμένουν όμηροι από το 1998 που εντάχθηκαν ως εποχικοί στο Πυροσβεστικό Σώμα», καταγγέλοντας πως «όλες οι κυβερνήσεις από τότε ως σήμερα εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την μείωση του μόνιμου προσωπικού αρνείται την μονιμοποίησή τους».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «στόχος είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι δαπάνες για το πυροσβεστικό Σώμα. Το 2009 οι πιστώσεις για το Π.Σ. ήταν 500 εκατομμύρια περίπου και το 2017 380 εκ. μόνο».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως «είναι το μοναδικό κόμμα που επισκέπτεται συχνά τους χώρους εργασίας των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για τα εργασιακά τους προβλήματα με δεκάδες παρεμβάσεις για τα εργασιακά τους ζητήματα και για θέματα πυροπροστασίας, υπό μορφή Επίκαιρων Ερωτήσεων, Τροπολογιών και Ερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται τέλος πως «απαραίτητο είναι να μην μείνουν απλοί θεατές των αρνητικών γι’ αυτούς εξελίξεων αλλά να αντισταθούν στην πολιτική που τους αμφισβητεί το δικαίωμα στη εργασία και να παλέψουν μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της».

Πηγή : Χανιώτικα Νέα