Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Σε ύφεση οι φωτιές σε Νέα Μάκρη και Κερατέα



Σε ύφεση βρίσκονται πλέον και οι δύο φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το μεσημέρι στην Αττική και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη, κοντά στη Λ. Διονύσου και σε οικοπεδικό χώρο στην Πέτα Κερατέας, αρκετά κοντά σε σπίτια, δίχως όμως να κινδυνεύσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πρώτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Έκαψε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή από Πεντέλη προς Νέα Μάκρη, λίγο μετά τη διασταύρωση για Διόνυσο.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς, 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 10 εθελοντικά οχήματα ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποίησαν ένα ελικόπτερο κι ένα αεροσκάφος.

Συναγερμός και στην Κερατέα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/06) και στην Κερατέα και συγκεκριμένα σε οικοπεδικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Πέτα. Και εδώ η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με 20 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα κι ένα ελικόπτερο να δίνουν «μάχη» με τις φλόγες.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και στα δύο πύρινα μέτωπα παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν, κατάφεραν να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές.