Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Διαταγή του Αρχηγείου για τη συγκρότηση τριμελών επιτροπών στις ΠΕΠΥΔ για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών των αιτήσεων


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ 



2. Οι υπόψη Επιτροπές θα είναι τριμελής με πρόεδρο Αξιωματικό Γενικών Καθηκόντων, ενώ θα ορισθούν και αντίστοιχοι αναπληρωματικοί αυτών σε περιπτώσεις ύπαρξης νομίμου κωλύματος των τακτικών μελών. 

Περαιτέρω να ορισθεί και ικανός αριθμός πυροσβεστικών υπαλλήλων με κατάλληλη επιλογή αυτών από τις Διοικήσεις τους, προκειμένου να παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη στις εργασίες της προαναφερόμενης Επιτροπής. 

3. Σύμφωνα με την ανωτέρω (4) σχετική οι προαναφερόμενες Επιτροπές προβαίνουν στις ακόλουθες ενέργειες: 

α. Παραδίδουν στους υποψηφίους ένα έντυπο αίτησης (συνημμένο) και οι υποψήφιοι υποχρεούνται να τη συντάξουν ιδιοχείρως και να την προσκομίσουν μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. 

β. Ελέγχουν τα στοιχεία, που σημείωσαν οι υποψήφιοι στην αίτησή τους, μεριμνούν για την ορθή συμπλήρωση αυτών, καθώς και για την ακρίβεια, την πληρότητα και εγκυρότητα των δικαιολογητικών, που προσκομίζουν οι υποψήφιοι. 

γ. Υπογράφουν ως παραλαβούσες και θέτουν το ονοματεπώνυμο και το βαθμό του μέλους, που παρέλαβε κάτω από την ημερομηνία της αίτησης. 
δ. Επιστρέφουν, χωρίς άλλη διατύπωση, τα δικαιολογητικά στους υποψηφίους, που στερούνται κάποιου από τα προσόντα και τις προϋποθέσεις πρόσληψης της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της ανωτέρω (2) σχετικής, πλην της αίτησης συμμετοχής. 

4. Πίνακας Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης:



5. Οι Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης του παραπάνω πίνακα δύνανται, εφόσον επιθυμούν, να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά μέσα στην οριζόμενη προθεσμία, προκειμένου να ενταχθούν στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων: 

α. Αίτηση συμμετοχής με φωτογραφία. (συνημμένο) 

β. Φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας. Σε περίπτωση που στοιχεία του Αστυνομικού δελτίου Ταυτότητας έχουν μεταβληθεί, αυτά δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986. 

γ. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων αλλοδαπής, πρέπει να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας. 

δ. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (συνημμένο), ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 της ανωτέρω (2) σχετικής και οι άνδρες, ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1 και δεν υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Σε περίπτωση που υφίσταται για τους υποψηφίους, οι οποίοι έχουν ηλικία άνω των 45 ετών αντικειμενική αδυναμία δήλωσης της ικανότητας Ι1, παρέχεται, κατ’ εξαίρεση, σ’ αυτούς το δικαίωμα διακρίβωσης της κατηγορίας ικανότητας από αρμόδια, ειδική για το σκοπό αυτό, Υγειονομική Επιτροπή του Σώματος. 

Επιπλέον, οι Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης του παραπάνω πίνακα, που κατέχουν τα πρόσθετα προσόντα του άρθρου 2 της ανωτέρω (2) σχετικής υποβάλλουν κατά περίπτωση: 

α. Φωτοαντίγραφο Πτυχίου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Ειδικός Δασικής Προστασίας». 

β. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α΄, από το οποίο να προκύπτει, ότι υπηρέτησαν μέχρι και την απόλυσή τους ως έφεδροι Αξιωματικοί ή σε Ειδικές Δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές 5ετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

γ. Βεβαίωση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην οποία να εμφαίνεται, ότι είναι εθελοντές. 

δ. Βεβαίωση από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία στην οποία να εμφαίνονται οι περίοδοι κατά τις οποίες είχαν εργαστεί με την ιδιότητα του εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού. ε. Φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας ή της επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω. 

στ. Βεβαίωση του οικείου Συλλόγου Πολυτέκνων ή, όπου δεν υπάρχει του οικείου Ταμείου Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων, θεωρημένη από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας. ζ. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι είναι τέκνα προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχασε τη ζωή του ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού ή εμπίπτει στο εδάφιο ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν. 1481/ 1984. η. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εάν ο υποψήφιος είναι γονέας ή τέκνο τρίτεκνης οικογένειας.  

θ. Φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού ή πτυχίου αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον καλής γνώσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 του π.δ 50/2001 (Α΄ 39), όπως ισχύει κάθε φορά, συνοδευόμενο απαραιτήτως από επίσημη μετάφραση. 

6. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά το χρονικό διάστημα από την 30-10-2019 έως και 02-11-2019 από τις 08.00΄ μέχρι και τις 15.00΄ στις έδρες των ΠΕ.ΠΥ.Δ., που ανήκουν, πλην των υποψηφίων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Πυροσβεστικών Κλιμακίων των νήσων Χίου, Σάμου, Λήμνου, Κω, Ρόδου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, οι οποίοι θα την υποβάλουν στις έδρες των οικείων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. 

7. Όσοι εκ των Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης του παραπάνω πίνακα δεν προσέλθουν αυθαίρετα να καταθέσουν την αίτηση τις ανωτέρω ημερομηνίες, θα θεωρηθεί, ότι παραιτούνται του δικαιώματός τους να ενταχθούν στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων. 

8. Με μέριμνα των Προέδρων των Επιτροπών Παραλαβής και Ελέγχου Δικαιολογητικών να αποσταλούν οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά σε φάκελο (ΑΠΟΡΡΗΤΟ- Συστημένο) στο Α.Π.Σ./ Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων/ Τμ. Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης & εποχικού προσωπικού την 04-11-2019.