Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση μελών για τη συνάντηση του Σωματείου με το Γ.Γ.Π.Π. και τον Αρχηγό του ΠΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ 
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)       ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ      Τ.Κ 69100         ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr         
E mail : ipapanast@gmail.com

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  137                                                                                    ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   17/10/2019

ΠΡΟΣ :  Μέλη του Σωματείου

ΘΕΜΑ :  Ενημέρωση μελών για τη Συνάντηση με το Γ.Γ.Π.Π. και τον Αρχηγό του ΠΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Giannis Papanastasiou, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 κατά την επίσκεψη σε ακριτικές περιοχές και παραμεθόρια Πυροσβεστικά  Κλιμάκια  της Μακεδονίας και Θράκης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο και τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδας, Υποστράτηγο Σπυρίδων Βαρσάμη, επιλέξαμε συμβολικά να τους καλωσορίσαμε στο τριεθνές στα ακριτικά Δίκαια του Έβρου, μαζί με τους συναδέλφους του Π.Κ Δικαίων .

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, όπου αναλύθηκαν από τον κ. Χαρδαλιά οι επιχειρησιακές προτεραιότητες αλλά και λειτουργικά ζητήματα που άπτονται των νέων δομών της ΓΓΠΠ με την πρόληψη και την ετοιμότητα να αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα της.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Στο πλαίσιο της σύσκεψης  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει διεξοδικά για τα κατά τόπους ζητήματα που άπτονται των θεμάτων της Πολιτικής Προστασίας καθώς και για γενικότερα θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος, θέτοντας  τους γενικούς άξονες του νέου πλαισίου σχεδίου νόμου  λειτουργίας της, που ως σκοπό έχει τη διορθώσει παθογενειών - αδυναμιών και την ενισχύσει δράσεων και ενεργειών  σε πρώτο χρόνο προς όφελος της κοινωνίας.

Μας έκανε γνωστό ότι το σχέδιο νόμου θα  έρθει σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.

Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους για την συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των αυξημένων συμβάντων και την άμεση απόκριση μας κατά τη  φετινή αντιπυρική περίοδο, 


Ως  Σωματείο παραβρεθήκαμε στη σύσκεψη και όταν μας δόθηκε ο λόγος,  θέσαμε εν τάχει  τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και κατ΄ επέκταση τα μέλη μας, καταθέσαμε επίσης μ αυτές αντίστοιχο υπόμνημα στον ΓΓΠΠ και στον Αρχηγό .

Ευχαριστήσαμε τον Αρχηγό για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από πλευράς του το προηγούμενο διάστημα,  επιλύοντας  χρόνια προβλήματα του ζητήσαμε την συνέχιση των προσπαθειών αυτών, προς επίλυση των υπολοίπων θεμάτων που εκκρεμούν .

Επίσης ευχαριστήσαμε τον  κ. Χαρδαλιά για την ουσιαστική του παρουσία στα μέτωπα των πυρκαγιών και του ζητήσαμε την διασφάλιση του εργασιακού βίου όλων των συναδέλφων, ούτος ώστε να μπορούμε όλοι απρόσκοπτα να συνεισφέρουμε τις υπηρεσίες μας όποτε αυτές απαιτηθούν .

Άλλωστε όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας στηρίζεται στο έμψυχο αυτό δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος, το προσωπικό αυτό είναι που μπορεί να κάνει τη διαφορά, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη,  ώστε να νιώθει την ασφαλής .

Ο κ. Χαρδαλιάς μας διαβεβαίωσε για την διασφάλιση του εργασιακού μας βίου, μας ανέφερε ότι όλοι είμαστε απαραίτητοι και όλοι έχουμε ρόλο στο νέο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, άλλωστε αυτό είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης,

Μας ενημέρωσε ότι  έχουν είδη δρομολογηθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που μας αφορούν και περιλαμβάνουν όλους τους συναδέλφους, τις οποίες θα μας γνωρίσει .

Τέλος ζητήσαμε από τον κύριο  Χαρδαλιά συνάντηση ώστε να του αναπτύξουμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας και  απόκριση του ήταν  άμεση .



                                                                   Με τιμή για το                                                                 

                                                Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                    ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    κιν.  6948401282  & *750942                                                                                κιν. 6948775363

Η εικόνα ίσως περιέχει: 21 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες



Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες