Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

MAGEUTIKO.GR - Κατάθεση πρότασης για την ένταξη των συναδέλφων Εποχικών Πυροσβεστών του 2009 στον πίνακα επιτυχόντων επιλαχόντων της προκήρυξης …



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ :(246/03 1924 ΕΜ 278/03)ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (258/12) ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ  ΕΔΡΑ: ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΗ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 4η ΕΜΑΚ  Τ.Κ 69100 E mail ipapanast@gmail.com ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ : 25510 38371 2510 611302 - ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.





ΑΡ. ΠΡΩΤ : 107                                                                                     ΚΟΜΟΤΗΝΗ 16/09/2014

ΠΡΟΣ

1.ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
3. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΘΕΜΑ :

Κατάθεση πρότασης για την ένταξη των συναδέλφων Εποχικών Πυροσβεστών του 2009 στον πίνακα επιτυχόντων επιλαχόντων της προκήρυξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόσληψη των 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.



Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό άλλο ένα ζήτημα που προβληματίζει τον κλάδο των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών , όπως αυτός πήρε σάρκα και οστά με το Νόμο του 3938/2011.

Επειδή ο χρόνος σας είναι πολύτιμος όσο σημαντικό είναι και το συγκεκριμένο ζήτημα, θα μπούμε κατευθείαν στο θέμα..

Αφορά τους συναδέλφους που εισήχθησαν στο Π.Σ ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες κατά το έτος 2009 και δεν ήταν εφικτό να συμμετάσχουν με αίτησή τους στο διαγωνισμό πρόσληψης 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης , καθώς υπήρχε εξαίρεση για όσους δεν είχαν τα έτη 2008-2009-2010. Σύμφωνα με την ισότητα αμοιβής για ίσης αξίας εργασία ( άρθρο 22 παρ.1 εδ. β' του Συντάγματος ) ορίζει ότι : "... όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας...". Πρόκειται για μια πρωτοποριακή διάταξη πράγματι, καθώς όμοιά της δεν απαντάται στα Συντάγματα άλλων Κρατών. Θεωρείται λοιπόν, ότι υπάρχει ίση αξία εργασίας και αμοιβής ανάμεσα σε Συμβασιούχους Πυροσβέστες, Πενταετείς Πυροσβέστες και Μόνιμους Πυροσβέστες, όπως ορίζει το Σύνταγμα. 'Όλοι οι προαναφερθέντες έχουν κοινό παρανομαστή, όπως διακρίνετε κι εσείς, Πυροσβέστες..κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία, επομένως τίθεται το ερώτημα: - Γιατί δεν προχωράτε στην πρόσληψη όλων των εναπομεινάντων Συμβασιούχων Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα?

Στην Αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας που πρόσφατα έλαβε χώρα, ορθώς και πράξατε τροποποίηση για μια συγκεκριμένη μερίδα συναδέλφων οι οποίοι δεν είχαν το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό. Όσων απέκτησαν μεταγενέστερα απολυτήριο Γυμνασίου και με αυτή την αιτιολογία τους ζητήθηκε εντός 30 ημερών να το καταθέσουν. Συνεπώς με την τροποποίηση αυτή τους εντάξανε στη λίστα των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Οι συνάδελφοι που εισήχθησαν στο Σώμα το 2009 έχουν ήδη 6 έτη εμπειρία - προϋπηρεσία.

Ανάλογο λοιπόν είναι και το αίτημά μας προκειμένου να ενταχθούμε με μία ανάλογη τροποποίηση στη λίστα των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. '

Έτσι με αυτή την ενέργειά σας, δεν θα υφίσταται παραβίαση της αρχής της Αναλογικότητας, της αρχής της Ισότητας και του Δημοσίου Συμφέροντος και θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν είμαστε οι παρείσακτοι του Πυροσβεστικού Σώματος αφού με την ίδια θέληση, την ίδια αγάπη και αυτοθυσία υπηρετούμε αυτό που επιλέξαμε να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Συνοψίζοντας, ζητάμε την ένταξη στον πίνακα Επιλαχόντων Επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης , των συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών που εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2009, εργάζονται μέχρι και σήμερα και διαθέτουν 6ετή εμπειρία - προϋπηρεσία, ξεπερνώντας κατά πολύ πλέον την απαιτούμενη που είχε τεθεί ως κριτήριο στο διαγωνισμό για την πρόσληψη των 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση των όσων υποστηρίζουμε και αιτούμαστε.

Με τιμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣκιν. 6948401282 & 750942

H Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΣΤΡΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ κιν. 6988615400 &  715400