Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Διάσωση οδηγού από τον αιωρούμενο τράκτορα επικαθήμενου φορτηγού σε χαραδρογέφυρα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Καβάλας



Το συμβάν έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Καβάλας όταν φορτηγό ξέφυγε της πορείας του πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και ανατράπηκε , με αποτέλεσμα  ο τράκτορας  να αιωρείται σε  χαραδρογέφυρα ,  με την καμπίνα  απασφαλισμένη , να έχει ανοίξει και να κρατιέται από τους δυο μπροστινούς πείρους και  τον οδηγό τραυματισμένο και εγκλωβισμένο ανάποδα στην καμπίνα αυτού . 
Η υπηρεσία της Καβάλας κλήθηκε στης 1:10 π.μ για την αντιμετώπιση του συμβάντος , και τον απεγκλωβισμό - διάσωση του τραυματισθέντα οδηγού.
Ένα συμβάν που βάση όλων των δεδομένων , ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπιση του , παρόλα αυτά στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία , ύστερα από τις  προσπάθειές των συναδέλφων  που κλήθηκαν  να το αντιμετωπίσουν .
Οι όποιες προσπάθειες - ενέργειες  έγιναν για  τη διάσωση του οδηγού στηρίχθηκαν στην ψυχραιμία ,  το θάρρος  τις ικανότητες - δεξιότητες  - γνώσεις , τον αυτοσχεδιασμό , στην τήρηση  κανόνων ασφάλειας , τη χρήση  των κατάλληλων μέσων διάσωσης και το συντονισμό .
Αλλά και τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που χρειάζεται ένας άνθρωπος – διασώστης , που πρέπει να έχει ανά πάσα στιγμή όταν κληθεί να αντιμετωπίσει το όποιο συμβάν , πόσο μάλλον αυτού του μεγέθους  , που χρειάζεται το ψυχικό σθένος να αιωρηθείς στο κενό ώστε να προσεγγίσεις τον τραυματία να τον απεγκλωβίσεις να του παρέχεις τις πρώτες βοήθειες και ταυτόχρονα να τον εμψυχώνεις μέχρι την στιγμή που θα τον ανασύρεις σε ασφαλές μέρος .  
Παραμερίζοντας   το φόβο αλλά χρησιμοποιώντας τον ταυτόχρονα και ως μέτρο προστασίας , το άγχος που σε βάζει σε εγρήγορση όταν αυτό είναι δημιουργικό , την ευθύνη για τις σωστές αποφάσεις και τους κατάλληλους χειρισμούς κάτω από πίεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  με όσο το δυνατό λιγότερες αρνητικές συνέπειες για τον διασωθέντα .  















Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους , που έφεραν σε πέρας με τον καλύτερο  δυνατό τρόπο μια τόσο δύσκολη αποστολή - διάσωση  , αλλά και στο συνάδελφο που βρήκε όλα εκείνα τα ψυχικά αποθέματα και κατέβηκε στο κενό  αλλά ανέβηκε  με τον τραυματία οδηγό !!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ