Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση Μελών από την Ομοσπονδία

Παρ, 09/26/2014
Αριθ. Πρωτ: 362
Αρ. Σελίδων: 2

Προς: 1) Σωματεία Μέλη
2) Πίνακες Ανακοινώσεων

Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»

Μετά από πρόσκληση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον επικεφαλή του τμήματος των ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσουκαλά Δημήτριο.
Από μέρους μας επισημάνθηκε για πολλοστή φορά η επιτακτική πλέον ανάγκη ομογενοποίησης του συνόλου των Π.Π.Υ. με το μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό, αλλά και η προτεραιότητα αξιοποίησης των επιλαχόντων Π.Π.Υ. στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Επιπλέον, ενημερώσαμε για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο του Πυροσβεστικού Προσωπικού με αφορμή κυρίως:

α) τα ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας αλλά και την αλλοίωση των ήδη υπαρχόντων λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί,
β) το ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο περί υγείας και ασφάλειας του προσωπικού,
γ) τα προβλήματα των οχημάτων και των εναέριων μέσων,
δ) την αδράνεια έκδοσης κανονιστικών πράξεων του Ν.4249/2014 και
ε) τα λειτουργικά προβλήματα λόγω των μειώσεων του προϋπολογισμού στο Π.Σ. ανά έτος.
Μας ενημέρωσαν πως από μέρους τους έχουν γίνει ενέργειες και κατ’ ιδίαν συναντήσεις για όλα τα παραπάνω με τους αρμοδίους της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, χωρίς όμως να βλέπουν πρόθεση για λύσεις, εντούτοις θα συνεχίσουν τις ενέργειές τους στην κατεύθυνση αυτή, με σκοπό να έρθουν τελικά θετικά αποτελέσματα.
Επίσης, σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σχετικά με την πορεία θεμάτων μας, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:

1) Οι αποζημιώσεις των Νυχτερινών, εκτός Έδρας και των εξαιρέσιμων ημερών των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου που εκκρεμούν, αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους τους, τελικώς έως τις 15/10/2014.

2) Δεν έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης και Υπ. Οικονομικών η διαδικασία ένταξης επαγγελμάτων, μεταξύ αυτών και το δικό μας, στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών, λόγω σημαντικότερων προτεραιοτήτων που εκκρεμούσαν, όπως μας ανέφεραν στο Υπ. Οικονομικών.

3) Όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους Συμβασιούχους Πυροσβέστες, αναμένεται να καταβληθεί σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, μετά το πέρας της σύμβασής τους.

Τέλος, καλούνται τα Σωματεία να αποστείλουν τις ελλείψεις στοιχείων που υπάρχουν στο Μητρώο Μελών τους αλλά και τις καταστάσεις με τα οικονομικά τακτοποιημένα Μέλη τους σύμφωνα με το ποσό της ετήσιας συνδρομής που έχουν καταβάλει στην Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, το αργότερο έως την Παρασκευή 03/10/2014.
Για τα Σωματεία που δεν τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους αυτές, υφίσταται υποχρέωση εφαρμογής των διατάξεων του Καταστατικού και των αποφάσεων του Δ/Σ.
Θα σταλεί στο e-mail του κάθε Σωματείου αναλυτική ενημέρωση με τις εκκρεμότητές του, έως την Δευτέρα 29/09/2014.

Για οτιδήποτε επιπλέον, πάντα στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος Βλαχογεώργος Γ. Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262                 Τηλ: 6972490180