Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04-05-2015: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε σήμερα την Πάτρα και τα Καλάβρυτα ( τη απάντησε σε ερωτήσεις συναδέλφων )

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε σήμερα την Πάτρα και τα Καλάβρυτα

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος και οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

«Ποτέ πια φασισμός. Η Ελλάδα θα παραμείνει ζωντανή, όσο κι αν την πληγώνουν» τόνισε ο κ. Πανούσης, μετά την κατάθεση στεφάνου στον Τόπο Θυσίας στα Καλάβρυτα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε σήμερα (4/5/2015) το Νομό Αχαΐας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του σε Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε, το πρωί, την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, όπου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Εκεί συνάντησε τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών, καθώς και Αξιωματικούς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων και ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος σχετικά με την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Στη συνέχεια, κήρυξε την έναρξη των εργασιών στην Ημερίδα στο Ρίο Πατρών, με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο - Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός», την οποία διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθως, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Αρχιπύραρχος Βασίλειος Ματθαιόπουλος. Εκεί, συναντήθηκε με τον Επιχειρησιακό Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγο Νικόλαο Νικολακόπουλο και τους Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος, ενώ ενημερώθηκε για θέματα της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Πανούσης μετέβη, επίσης, στα Καλάβρυτα, όπου είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά. Στη συνέχεια, μετέβη στην τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή, Αντιπύραρχο Βασίλειο Αλεξόπουλο.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή ήταν η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, αλλά και η κατάθεση στεφάνου στον Τόπο Θυσίας. «Ποτέ πια φασισμός. Η Ελλάδα θα παραμείνει ζωντανή, όσο κι αν την πληγώνουν», δήλωσε ο κ. Πανούσης.






Σε ερωτήσεις συναδέλφων ο Υπουργός απάντησε

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας  συνάδελφοι που παραβρέθηκαν έθεσαν ερωτήματα στον κο. Πανούση για  την ομογενοποίηση του προσωπικού και την απορρόφηση των επιλαχόντων και έλαβαν τις εξής απαντήσεις :
Για την ομογενοποίηση του προσωπικού , το θέμα θα εξεταστή μετά των Ιούνιο όσον αφορά τα ποσά που θα χρειαστούν  είναι γνωστά , 
Για  την απορρόφηση των επιλαχόντων  ανέφερε ότι οι θέσεις των Πενταετών θα αυξηθούν κατά 500 όπως έχω αναφέρει . . 
Τέλος ο Υπουργός είπε ότι  για όσα έχω δεσμευθεί  θα πραγματοποιηθούν .