Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση: Να μην υποκύψει στους δανειστές η κυβέρνηση Public Issue: Το ζητά το 59% των ερωτηθέντων



Δημοσκόπηση: Να μην υποκύψει στους δανειστές η κυβέρνηση

«Όχι» λένε οι πολίτες σε ερώτηση για ενδεχόμενη υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή, το 59% των ερωτηθέντων ζητά από την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω, ενώ πιο διαλλακτικό εμφανίζεται το 37% -στην πλειονότητά τους ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας.

Την ίδια ώρα, από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι σχεδόν οι μισοί πολίτες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση. Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων φοβάται ότι η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερεύσει, το 39% πιστεύει ότι θα μείνει η ίδια, ενώ μόλις το 15% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει (19%).

Η ανησυχία των ερωτηθέντων για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων φαίνεται να αυξάνεται, καθώς το 55% θεωρεί πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εθνικής οικονομίας, το 48% των πολιτών φοβάται ότι θα χειροτερεύσει, το 25% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει, ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύει το 27%.

Ακόμη, από την έρευνα προκύπτει ότι οι ερωτηθέντες τάσσονται σε συντριπτικό ποσοστό κατά των εκλογών.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, οι ερωτηθέντες εκτιμούν, κατά πλειοψηφία, ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, σε ερώτηση για τη στάση των ΜΜΕ έναντι της κυβέρνησης, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί πως είναι εχθρική, το 20% ουδέτερη, το 28% φιλική, ενώ δεν εκφράζει γνώμη το 4% των ερωτηθέντων.

πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ