Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 190/2004 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 292/2010 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ 95 – Τ.Κ. 24100
ΤΗΛ. ΚΑΙ ΦΑΞ: 27210/90411

AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 47                                                                                  ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 13/5/2015
ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Προς κ. Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν.Μεσσηνίας


Αγαπητοί Βουλευτές,
Εισήλθαμε ήδη στην αντιπυρική περίοδο και τα προβλήματα του Κλάδου εξακολουθούν να λιμνάζουν δυσχεραίνοντας το έργο της αντιμετώπισης των πάσης φύσεως συμβάντων.
Σας αναφέρουμε τα σημαντικότερα προβλήματα σε συνδυασμό με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος σας, αλλά και τις προγραμματικές δεσμεύσεις των αρμοδίων υπουργών. Κορυφαίο πρόβλημα αναδεικνύεται η περιβόητη ομογενοποίηση του προσωπικού που αφορά κυρίως το καθηκοντολόγιο το οποίο σήμερα δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της τριχοτόμησης που υπάρχει. Η ανάγκη επίλυσης αυτού του προβλήματος, είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη και το αποδέχεται και η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις της.
Άλλο θέμα προτεραιότητας, είναι ή έγκαιρη πρόσληψη των εποχικών συναδέλφων, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Όμως οι διαδικασίες πρόσληψης εξελίσσονται αργά με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα στις θέσεις τους. Επίσης πρέπει να γίνουν εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανανεωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για άλλα 5 χρόνια, προκειμένου οι συνάδελφοι αυτοί να αξιοποιηθούν με βάση την μεγάλη εμπειρία που διαθέτουν με 6μηνη απασχόληση για κάθε
έτος τουλάχιστον.Σας επισυνάπτουμε προτεινόμενο σχέδιο ΠΔ από την ΠΟΠΥΣΥΠ.
Το τρίτο θέμα αφορά στην κάλυψη των κοινών θέσεων των Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, το συντομότερο δυνατό.Ένα μεγάλο, επίσης, θέμα είναι η παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αφορά όλο το προσωπικό. Ήδη έχει αναφερθεί σε αυτό και ο αρμόδιος Υπουργός ο κ. Πανούσης αλλά και ο Α.Π.Σ. κ. Παπαγεωργίου κατά την επίσκεψη τους στην πόλη μας πριν από λίγο καιρό. Φθαρμένες φόρμες εργασίας και άρβυλα που σε πολλές περιπτώσεις τα αντικαθιστούμε μόνοι μας για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να αλλάξει άμεσα το πλαίσιο προμηθειών του Δημοσίου και να μην μπλοκάρονται οι διαγωνισμοί που διενεργούνται.
Το παραπάνω πρόβλημα, καθώς και ο απαρχαιωμένος στόλος σε πυροσβεστικά οχήματα, με μεγάλο κόστος συντήρησης, καθιστούν το επάγγελμα του πυροσβέστη ακόμα πιο επικίνδυνο, που είναι έτσι κι αλλιώς, και πρέπει σε μια νέα αξιολόγηση των επαγγελμάτων να ενταχθεί εκεί που ανήκει. Στα πιο επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αποκαθιστώντας μια τεράστια αδικία που συντελείται για χρόνια.
Τα προβλήματα δεν τελειώνουν όσον αφορά τον κλάδο μας, όμως σας αναπτύξαμε μια δέσμη από αυτά που χρήζουν άμεσης επίλυσης για το καλό του κοινωνικού συνόλου μέσα από την αποτελεσματικότητα του ΠΣ.
Βασιζόμαστε και στις δικές σας πρωτοβουλίες ώστε να προωθηθούν προς επίλυση σε αυτή την Κυβέρνηση που έχει μεγάλη λαϊκή στήριξη και από εκείνους που δεν την ψήφισαν.
Σας επισυνάπτουμε έγγραφα της ΠΟΠΥΣΥΠ προς πιο εξειδικευμένη ενημέρωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝ.
6984076241

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΟΛΕΑ ΝΙΚ.