Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Νο2 για "το χρηματιστήριο της ζωής και το χρηματιστήριο της μετοχής", Οι δύο διαφορετικές ανακοινώσεις των ΕΛ.ΠΕ.


Γράφαμε νωρίτερα για την αξία της ανθρώπινης ζωής σε αντιδιαστολή με την αξία της μετοχής μιας εταιρείας εισηγμένης στο ... Χρηματιστήριο (φευ) Αξιών. Απ' ότι φαίνεται, ούτε ή μια, ούτε οι δυο, ούτε οι τρεις και ου το καθεξής ζωές μπορούν να αντιστοιχηθούν είτε να σταθούν ως ισοδύναμα στο βωμό του κέρδους.

Αναγνώστης του bloko.gr μας παρέπεμψε σήμερα το πρωί, στη τελευταία σελίδα του ένθετου ΑΝΑΠΤΥΞΗ στο  Βήμα της Κυριακής. Στο πρώτο πάνω αριστερά πλαίσιο με τίτλο ευθύνες, σημειώνονται τα εξής: Σε ανακοίνωση της η εταιρεία στο χρηματιστήριο επισημαίνει ότι το περιστατικό δεν αναμένεται να επηρεάσει τις εργασίες ολοκλήρωσης του προγραμματισμένου shutdown του διυλιστηρίου, ενώ δεν προβλέπεται να έχει επίπτωση στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε ότι τα ΕΛ.ΠΕ εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις. Η μία προς τα ΜΜΕ και η δεύτερη για τους μεθεγμένους στον κυνικά ιδιοτελή - αριβισμό του ... Χρηματιστηρίου Αξιών.



Τί έλεγε η ανακοίνωση των ΕΛ.ΠΕ. προς τα ΜΜΕ

»Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες.

»Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».



Τί λέει η χρηματιστηριακή ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες και η αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας τους αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Εταιρείας.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις σχετικές διαδικασίες. Το περιστατικό δεν αναμένεται να επηρεάσει τις εργασίες ολοκλήρωσης του προγραμματισμένου shutdown του διυλιστηρίου, ενώ δεν προβλέπεται να έχει επίπτωση στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.



Έχετε κάποιο σχόλιο ή μήπως σας μένουν ακόμα απορίες σε εκκρεμότητα;



Πηγή:www.capital.gr
.