Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας για την μη Απάντηση του Υπουργού σε Ερωτήματα που έθεσαν 21 Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α


ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)                      ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ   Τ.Κ 69100    ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                               Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com


ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  120                                                                                     ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   13/07/2016

ΠΡΟΣ : Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
1. Αυλωνίτου Βασιλείου Ελένη
2. Βάκη Γεωργίου Φωτεινή
3. Βαρδάκης Δημητρίου Σωκράτης
4. Γιαννακίδης Αλεξάνδρου Ευστάθιος
5. Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν
6. Καραγιαννίδης Γεωργίου Χρήστος
7. Καραναστάσης Δημητρίου Απόστολος
8. Μιχελογιαννάκης Δημητρίου Ιωάννης
9. Μορφίδης Ανέστη Κωνσταντίνος
10. Μουσταφά Μεμέτ Μουσταφά
11. Μπαλαούρας Δημητρίου Γεράσιμος
12. Μπαξεβανάκης Σόλωνα Δημήτριος
13. Σιμορέλης Βασιλείου Χρήστος
14. Σκούφα Δημητρίου Ελισσάβετ (Μπέττυ)
15. Σταματάκη Παναγιώτη Ελένη
16. Σταμπουλή Αποστόλου Αφροδίτη
17. Στέφος Θεοδώρου Ιωάννης
18. Τζούφη Στεφάνου Μερόπη
19. Τσίρκας Δημητρίου Βασίλειος
20. Τσόγκας Παύλου Γεώργιος
21. Ψυχογιός Κωνσταντίνου Γεώργιος

Θέμα : Επιστολή διαμαρτυρίας για την μη Απάντηση του Υπουργού σε Ερωτήματα που έθεσαν  21 Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Σχετικά με την  6243 Ερώτηση που καταθέσατε  στις 16-06-2016 με θέμα Σχετικά με την ανανέωση της θητείας και την ένταξη ως μόνιμων στο Πυροσβεστικό Σώμα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Για μια ακόμα  φορά μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τίθενται ερωτήματα στον αρμόδιο  Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τόσκα , με θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας .

Συνεχίζουμε όμως να λαμβάνουμε τις ίδιες στερεότυπες - τυποποιημένες απαντήσεις για το τι ισχύει και όχι το τι πρέπει να διορθωθεί . 
Καλή είναι η παραπομπή σε νόμους, αλλά δεν απαντούνται ερωτήματα που πραγματικά τίθενται .
Επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος  αποφυγής   έγγραφων δεσμεύσεων . 

Το τι λέχθηκε πριν της Εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, το τι λέχθηκε από τον προηγούμενο Υπουργό αυτής της Κυβέρνησης στις προγραμματικές του δηλώσεις , το τι λέχθηκε από το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά για την Ομογενοποίηση του Προσωπικού του Π.Σ..... φαίνεται λίγη σημασία έχουν για τον κ. Τόσκα ...
Ο κ. Τόσκας έχει τη δικιά του γραμμή  ...  έχει επίσης αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς, όπως σας είχαμε ενημερώσει μετά από συνάντηση μας .

Όσες προτάσεις και αν έγιναν έμειναν στα συρτάρια ...
Όσες Ερωτήσεις - Αναφορές ή Επίκαιρες Ερωτήσεις και αν έγιναν ... η απαντήσεις ήταν στο  ίδιο μήκος κύματος, ότι ορίζει ο νόμος ... και όχι το τι πολιτική θα ακολουθηθεί ώστε να διορθωθούν αβλεψίες και παραλείψεις .

Απάντηση του κ. Τόσκα σε Επίκαιρη Ερώτηση : Η λεγόμενη «ομογενοποίηση» είναι μια πολύ ωραία λέξη.   Όμως, την ομογενοποίηση που σας είπαν αυτοί που σας συμβούλεψαν, την εννοούν ως εξής: ... Να ομογενοποιήσουμε τον πυροσβέστη πενταετούς θητείας με τον πυροσβέστη αξιωματικό.
Ομογενοποίηση δεν γίνεται, δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούμε να ομογενοποιήσουμε τον αστυφύλακα με τον αξιωματικό.

Σχόλιο
Προφανώς αυτή είναι η ερμηνεία της λέξης Ομογενοποίησης για τον κ. Τόσκα  ... και ποιος του ζήτησε  να μας κάνει Αξιωματικούς ... γιατί αυτή η υπερβολή ... Πυροσβέστες ήμασταν και Πυροσβέστες θέλουμε να μείνουμε ...

Απάντηση του κ. Τόσκα στην ίδια Επίκαιρη Ερώτηση όσον αφορά  την ετοιμότητα : Σε ότι αφορά την ετοιμότητα θέλω να σας πω ότι στηριζόμαστε στο φιλότιμο των εργαζομένων ... Φυσικά, οι εργαζόμενοι, με φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά. 
Στηριζόσαστε στο φιλότιμο των εργαζομένων .

Σχόλιο
Και το «φιλότιμο»  είναι μια πολύ ωραία λέξη όπως η λέξη «ομογενοποίηση» όμως αυτοί που των συμβούλεψαν , σημασία  έχει πως την εννοούν ...  Αν πρώτα  απαξιώνεις  τους Πενταετής και  Συμβασιούχους Πυροσβέστες που έχουν αποδείξει εδώ και 10ετιες ότι ξέρουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, δεν μπορείς μετά να τους ζητάς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ... αν αυτή είναι η ερμηνεία  για τη λέξη φιλότιμο ... λυπούμαστε πολύ για τους συμβούλους του . 

Για Ομογενοποίηση συζητούσαμε ...    τριχοτόμηση  μας προέκυψε!!!

Από τα λεγόμενα και τα γραφόμενα του Υπουργού δεν πρόκειται να μπει πέτρα πάνω στην πέτρα ...

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές 

Βρισκόμαστε εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου τα συμβάντα είναι σε  καθημερινή βάση , με τα τόσα προβλήματα και ελλείψεις για άλλη μια χρονιά, μας έχει ζητηθεί να τα παραβλέψουμε , να υπερβάλουμε εαυτούς , να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουμε σωστά αυτό που μάθαμε να κάνουμε όλα  αυτά τα χρόνια ... το καθήκον μας .

Αυτό που θα θέλαμε από την πολιτεία και τους εκπροσώπους αυτής  κατ ελάχιστον, είναι να μην μας εμπαίζουν, όταν υποβάλουμε ερωτήσεις για να ενημερώσουμε τους Συναδέλφους για θέματα που έχουν να κάνουν με την εργασίας τους  αλλά και την επιβίωση τους . 
Να μας απαντούν ευθέως και όχι να μας παραπέμπουν στους νόμους , τους νόμους τους γνωρίζουμε αυτό που δεν γνωρίζουμε  είναι οι πολιτικές τους προθέσεις .

Και τέλος να τιμούν και τηρούν τα λεγόμενα και τα γραφόμενα τους , αν πάλι δεν τα πιστεύουν να μην υπόσχονται και να μην δεσμεύονται παίζοντας  με την αγωνία ,  τον πόνο , τις ζωές μας  και την ελπίδα για κάτι καλύτερο .

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές  

Θα θέλαμε να μάθουμε, αν αυτά που  έχουν ειπωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από την πλευράς για τον κλάδο μας, στηρίζοντας τις όποιες προσπάθειες και αγωνίες μας , αν εξακολουθούν να  είναι τόσο ισχυρά ώστε να αλλάξουμε  τη ρώτα ...
Οι συνάδελφοι μας περιμένουν ενέργειες σας για την τήρηση των δεσμεύσεων  και τέλος να ενημερωθούν για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας .


                                                                             Με τιμή για το                                                                                                                       Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                              ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                                    
    κιν.  6948401282  & *750942                                                           κιν. 6988615400  & * 715400