Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο - Τεράστιες καταστροφές στα μαστιχόδεντρα Φωτιές σε εξέλιξη ... στην Βούντενη της Πάτρας , σε Γλυφάδα σε Κάρυστο σε Ελατιά Φθιώτιδας

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο - Τεράστιες καταστροφές στα μαστιχόδεντρα



Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της νότιας Χίου Ελάτα, Βέσσα και Λιθί, από τη μεγάλη σημερινή δασική πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί. 

Η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση, ενώ τα δυο καναντέρ σταμάτησαν να επιχειρούν. Παράλληλα, συνεχίζουν ακόμη τα 6 ελικόπτερα. Στα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται 36 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο, 40 εθελοντές, 21μια υδροφόρες και 2 χωματουργικά μηχανήματα, καθώς και 102 στρατιωτες.

Αυτη την ωρα στελνονται άλλα 21 οχηματα με 67 ανδρες απο τον Πειραιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπου, η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%. Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και μάλιστα έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε απόψε, λίγο πριν από τις 9:30, σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην περιοχή Βούντενη της Πάτρας.


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε απόψε, λίγο πριν από τις 9:30, σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην περιοχή Βούντενη της Πάτρας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 15 οχήματα και 30 άνδρες, που προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες και να τις κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από γειτονικές πόλεις.

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας διεξάγεται κανονικά.


Πηγή: skai.gr/news/greece

Φωτιά στη Γλυφάδα



Πέντε οχήματα και 15 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη για να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε στον αύλειο χώρο του παλιού ΠΙΚΠΑ

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο δίπλα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11:45 το πρωί και αμέσως σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πήγε στο σημείο με 5 οχήματα και 15 πυροσβέστες ενώ για την αντιμετώπιση της συνέβαλαν και εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΙΚΠΑ Βούλας Σοφία Κωνσταντέλια η φωτιά ήταν δίπλα στις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις. Δεν χρειάστηκε όμως η εκκένωση του χώρου ούτε απειλήθηκαν κτίρια αφού η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και αποτελεσματική.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά σημειώθηκε έξω ακριβώς από τον αύλειο χώρο του παλιού ΠΙΚΠΑ πιθανόν από ξερά χόρτα και απορρίμματα. 

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κάρυστο και Φθιώτιδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από νωρίς το πρωί στο Μαρμάρι Καρύστου και η οποία έχει μετατρέψει σε στάχτη εκατοντάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης καθώς και καλλιέργειες ενώ παράλληλα έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Η φωτιά ξεκίνησε σε αγροτική έκταση δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Καρύστου – Μαρμαρίου και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 20 συνολικά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο ενώ στο έργο των πυροσβεστών συμβάλλουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα. 

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα γεγονός που προβληματίζει τους κατοίκους και την πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά βρίσκοντας απέναντί τους τόσο τους ισχυρούς ανέμους όσο και το δυσπρόσιτο της περιοχής. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχει διακοπή ρεύματος καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Παράλληλα από νωρίς το μεσημέρι σε εξέλιξη βρίσκεται μια δεύτερη πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στη Φθιώτιδα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική και δασική έκταση ενώ στην κατάσβεση της εκτός από τις επίγειες προσεκτικές δυνάμεις συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Φθιώτιδα: Σε εξέλιξη φωτιά στην Ελάτεια - Πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες!


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στην Ελάτεια Φθιώτιδας. Στο επιχειρησιακό κέντρο...
της Π.Υ. Στερεάς σήμανε συναγερμός, αφού στην περιοχή οι φλόγες με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Αμέσως από το αεροδρόμιο της Λαμίας απογειώθηκαν τα δυο PZL, ενώ στη μάχη από αέρος ρίχτηκαν και δυο Canadair. Στο σημείο επίσης έχουν σπεύσει και ισχυρές επίγειες δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή, με 8 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει πουρνάρια και άλλες δασικές εκτάσεις στη θέση "Λιβαδίτσα" κοντά στην Ελάτεια.

Πηγή: lamiareport.gr