Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Μεγάλες φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε Άνδρο και Σάμο (βίντεο)


Δύο μεγάλες φωτιές προσπαθούν να σβήσουν οι πυροσβέστες σε Ανδρο και Σάμο. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνδρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα. 
Στο νησί στάλθηκαν ενισχύσεις από την Αθήνα, και συγκεκριμένα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Βιντεο φωτια Ανδρος Φελλος

Πύρινη κόλαση και στη Σάμο

Στο μεταξύ, στις φλόγες τυλίχτηκε στις 15.10 δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού κοντά στους Μυτιληνιούς της Σάμου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Επί τόπου έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος, αλλά και άλλοι 65 πυροσβέστες που φτάνουν στο νησί από Αθήνα (με Super Puma) και Θεσσαλονίκη (με C 130), καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά και σε σπίτια της περιοχής

Επί ποδός βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες, καθώς και έξι οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού έκαναν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα 

Εν πλω προς την Σάμο βρίσκεται το αρματαγωγό Ικαρία του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέροντας 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος προς ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στο νησί για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. 

Το Ικαρία απέπλευσε τις πρωινές ώρες από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

VIDEO  ΦΩΤΙΑ ΣΑΜΟΣ


VIDEO  ΦΩΤΙΑ ΣΑΜΟΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην πυρκαγιά στη Σάμο 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα των δήμων, 50 εθελοντές, 50 στρατιώτες και 3 μηχανήματα.



Η μεγάλη φωτιά στη Σάμο όπως φαίνεται από την παραλία του Πυθαγορείου.
Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο σε Σάμο, Ικαρία και Χίο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

πηγές: in.gr,  Andros Portal, i-samos.gr