Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας. Απειλούνται σπίτια . Ισχυρές δυνάμεις στέλνονται συνεχώς στο σημείο, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι στο σημείο. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και κοντά στο hot - spot της Μόριας



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Πλάκας Κερατέας σε δασική έκταση, αρκετά κοντά σε κατοικίες, καθώς η πλαγιά είναι διάσπαρτη από σπίτια, στην πλειονότητά τους αυθαίρετα, με αποτέλεσμα και τη δύσκολη πρόσβαση, αλλά και την άναρχη δόμηση.

Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που ζητήθηκαν και έφτασαν, επιχειρούν συνολικά 40 άντρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο, προσπαθούν πάντως να θέσουν περίμετρο γύρω από τις κατοικίες.


Πυρκαγιά  κοντά στο hot - spot της Μόριας  
                              

Φωτιά ξέσπασε. επίσης, πριν λίγη ώρα σε καλλιεργήσιμη έκταση με ελιές δίπλα από το hot - spot της Μόριας. Λόγω των ανέμων, η φωτιά πήρε γρήγορα έκταση και επεκτάθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των εγκαταστάσεων του hot - spot. Για την αντιμετώπισή της, πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.