Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Πάρνωνα - Σε εξέλιξη η φωτία στην Αιτωλοακαρνανία




Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Πάρνωνα 


Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη φωτιά στον Πάρνωνα, που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, σε δασική περιοχή μεταξύ των χωριών Άγιος Ιωάννης και ορεινής Μελιγούς, στην περιοχή της Κυνουρίας, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με είκοσι οχήματα και περισσότερους από σαράντα πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν σπεύσει από πολλά σημεία της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, το έργο τους συνδράμουν δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής με δέκα έξι άτομα και από αέρος ρίχνουν νερό τέσσερα αεροσκάφη τύπου PZL, από τα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Canadair, ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύρραρχος, Χαράλαμπος Χιώνης. 

Newsroom Αθήνα 9.84

Σε εξέλιξη η φωτία στην Αιτωλοακαρνανία- Δεν απειλεί το Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων



Δεν απειλεί το Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, περίπου στις 3 το μεσημέρι.

Ο άνεμος άλλαξε σύμφωνα με το sinidisi.gr, με αποτέλεσμα η φωτιά να απομακρυνθεί από το Θέατρο, αν και έχει κάψει όλη την έκταση περιμετρικά του Αρχαίου Θεάτρου.

Στο σημείο, εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων, βρίσκονται και 3 υδροφόρες (1 του Δήμου Μεσολογγίου, 1 του Δήμου Αγρινίου και 1 της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας), ενώ κάνουν ρίψεις 2 αεροσκάφη.

Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η βλάστηση είναι χαμηλή.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας και η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου.