Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ                                  Τ.Κ 69100       ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                                                                      
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr              E mail : ipapanast@gmail.com


ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  188                                                                              ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   01/02/2017 


ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 

Συνάδελφοι , μέσα από τη χρόνια πορεία μας ως Σωματείο στη διεκδίκηση μιας σταθερής εργασίας για τα μέλη μας , έχουμε έρθει αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις και εξελίξεις που την τελευταία στιγμή ξαφνικά προέκυπταν κολλήματα στην όποια διαδικασίας  αφορούσε το εργασιακό μας μέλλον , παρά τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε πολιτικών και φυσικών ηγεσιών περί του αντιθέτου .  

Με μια ανάλογη  κατάσταση ερχόμαστε αντιμέτωποι στην παρούσα φάση Μονιμοποίησης και Ανανέωσης .

Η εμπλοκή που προέκυψε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ένταξη  των  συναδέλφων Π.Π.Υ. στο μόνιμο προσωπικό, είναι αντίθετη απ΄ αυτά που ορίζει ο νόμος.

Αυτό που χρειαζόμαστε στην παρούσα φάση είναι ψυχραιμία και συνεννόηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου μας, για τον τρόπο, το χρόνο και τον τόπο αντίδρασης .

Το κόλλημα  τελικά δεν είναι μόνο οικονομικό όπως αυτό προέκυπτε μετά την ψήφιση  του προϋπολογισμού του 2017, αλλά και διοικητικό .  Αφορά την έγκριση μονιμοποίησης όσων  συναδέλφων καταθέσαν αίτηση μονιμοποίησης για την ένταξη τους στο μόνιμο προσωπικό .

Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης  θέτει θέμα  τήρησης της ( αναλογίας 1 πρόσληψη σε κάθε 4 αποχωρήσεις που ισχύει για το 2017 ).

Εδώ και 7 χρόνια λόγω των μνημονίων, όλοι βιώνουμε μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας  και όλοι γνωρίζουμε τις απαγορεύσεις που έχουν ψηφιστεί από το  Ελληνικό Κοινοβούλιο και αφορούν τις προσλήψεις . Γιατί στο παρά πέντε πάντα τίθενται κολλήματα σε διαδικασίες οι οποίες είναι σε εξέλιξη  και φτάνουν στο τέλος τους ;

Γεννιούνται ερωτήματα :

Δεν γνώριζαν οι εμπλεκόμενοι φορείς  τις διατάξεις και τις απαγορεύσεις ; 
Προ λίγων ημερών στην Βουλή δε μας  διαβεβαίωναν ότι όλα κυλούν ομαλά ;
Γιατί πάντα μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων ;
Που θέλουν να μας πάνε ;
Μήπως τελικά είναι πάγια τακτική του τύπου (θα σου κόψω 1000 ευρώ ... ακολουθούν αντιδράσεις ... τελικά υποχωρούν και αντί για 1000 κόβουν 500 ... έτσι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι λένε ότι με τις αντιδράσεις καταφέραμε ν αποτρέψουμε τα χειρότερα ) τελικά το αποτέλεσμα έχει αρνητικό πρόσημα και η ζημιά έγινε . 
Μήπως όλη αυτή η εμπλοκή έχει άλλο απώτερο σκοπό και αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο το τυρί και όχι τη φάκα ;

Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας είναι Δημοσίου Δικαίου επί θητεία και κατέχουν Οργανική Θέση, όπως αντίστοιχες κατηγορίες προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ΕΛ.ΑΣ .
Οι διαδικασίες ένταξης στο τακτικό ή επί θητεία προσωπικό έπρεπε να προηγηθούν και να τακτοποιηθούν από πριν και όχι την τελευταία στιγμή .

Το Σωματείο και το Δ.Σ. είναι σε επαφή  με αρμόδιους φορείς αλλά και Βουλευτές όλων των κομμάτων, επίσης είναι  σε συνεχείς συνεννόηση με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου μας για τον καθορισμό αντιδράσεων μας .

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να είναι σε ετοιμότητα κινητοποιήσεων . 
Τέλος οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε λόγω επαγγέλματος ... όταν πιάσει φωτιά το σπίτι του γείτονα, μετά  σειρά έχει και το δικό μας σπίτι . 




                                                                       Με τιμή για το                                                                                                                    Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου


            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                            ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                                  
    κιν.  6948401282  & *750942                                                             κιν. 6988615400  & * 715400