Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση του Τάσου Μαυρόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των Π.Π.Υ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Τάσου Μαυρόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των Π.Π.Υ.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης για τη μονιμοποίηση στο σύνολο τους. Η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. δεν είναι μόνο ένα αίτημα διασφάλισης της εργασίας. Αποτελεί αναγκαιότητα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, για ουσιαστική προστασία και ασφάλεια της ζωής των πολιτών της περουσίας τους και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ομογενοποίηση του προσωπικού ήταν η κορυφαία μιας σειράς δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το Πυροσβεστικού Σώματος, όταν ήταν αντιπολίτευση και την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας μέχρι την ψήφιση του 3ου μνημονίου. Δυστυχώς και αυτή η δέσμευση πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.

Η ασφάλεια και η Πολιτική Προστασία της χώρας μας θυσιάζονται για να εξυπηρετηθούν οι τοκογλύφοι και για να «σωθεί» η Ευρωζώνη. Έστω και την ύστατη στιγμή η ΛΑ.Ε. καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα το αίτημα των Π.Π.Υ., το οποίο αποτελεί και αίτημα της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

8/2/2017