Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Έγγραφο του Σωματείου & Ενημερωτικό Σημείωμα της Δικηγόρου Δ. Ντούμπα προς το Σωματείο Μ.Θ. & Β.Α. δικαστικής διεκδίκησης, ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος των δικαιούχων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης





ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ          Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302       
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr        E mail : ipapanast@gmail.com


ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  214              ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   28/02/2017

ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΘΕΜΑ :  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΗ 

Συνάδελφοι , 
Το  Σωματείο, για την  δικαστική διεκδίκηση της ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό των δικαιούχων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, ήρθε σε συνεννόηση με το Δικηγορικό Γραφείο της Δήμητρας Ντούμπας, η οποία θα αναλάβει  τον χειρισμό της υπόθεσης .
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου θα είναι στη διάθεση όσων συναδέλφων επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά . 
Σας επισυνάπτουμε το  Ενημερωτικό Σημείωμα της Δικηγόρου  προς το Σωματείο μας,  στις 28/02/2017 .


                                                                   Με τιμή για το                                                                                                     Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                        ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                                       
    κιν.  6948401282  & *750942                                                κιν. 6988615400  & * 715400








Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣ : ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  & Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Υπόψη  :   Του Δ.Σ. και των μελών  



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 
                                      

ΘΕΜΑ : Δικαστική διεκδίκηση της ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος των δικαιούχων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, των οποίων η θητεία, δυνάμει της πρόσφατης ψηφισθείσας στη Βουλή τροπολογίας, παρατάθηκε έως και τρία έτη.
__________________________



Είναι γνωστή πλέον σε όλους σας, η αθέτηση της νόμιμης υποχρέωσης της  Πολιτείας να εντάξει, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος τους ήδη κριθέντες ως κατέχοντες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες προϋποθέσεις Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης. 

Η παράλειψη αυτή της Πολιτείας αντίκειται ευθέως στην αρχή της χρηστής διοίκησης, στην αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του καλόπιστου διοικούμενου, στην αρχή της ασφάλειας του δικαίου, στην αρχή της ισότητας, στην αρχή της ελεύθερης πρόσβασης, σταδιοδρομίας και εξέλιξης κάθε Έλληνα πολίτη στις δημόσιες θέσεις, κατά το λόγο της προσωπικής του αξίας και ικανότητας, στην αρχή της αναλογικότητας, όπως αυτές οι αρχές προσδιορίζονται στο Σύνταγμα της χώρας και το κοινοτικό νομικό κεκτημένο, όπως αυτό έχει καταστεί εσωτερικό δίκαιο.

Ενόψει της άρνησης της Πολιτείας για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των δικαιούχων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, που προβλεπόταν σε ρητή διάταξη νόμου και δεδομένου ότι προς τούτο προηγήθηκαν σε διοικητικό επίπεδο όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, σας ενημερώνω ότι υφίσταται η δυνατότητα για την δικαστική διεκδίκηση της μονιμοποίησης των δικαιούχων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με την κατάθεση σχετικής αίτησης ακύρωσης, το αργότερο έως και τις 7.4.2017 ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού (Ακυρωτικού) Εφετείου Αθηνών. Εκτιμώ ότι η δικαστική διεκδίκηση της ένταξης των δικαιούχων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό θα έχει θετική έκβαση, ενόψει της σοβαρότητας των προτεινόμενων λόγων και της οφθαλμοφανούς μη νόμιμης δράσης της Πολιτείας, η οποία αδικαιολόγητα ακύρωσε τις διαδικασίες του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 σε  αντίφαση με όλες τις προηγηθείσες διαδικασίες μονιμοποίησης σχετικά με τις οποίες υφίστατο ευθεία υποχρέωση τήρησής τους.  


Ως προς την εξέλιξη της ως άνω δικαστικής διαδικασίας, σας ενημερώνω : 
α) ότι το Διοικητικό Ακυρωτικό Εφετείο Αθηνών αποτελεί τον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας και κρίσης της αίτησης ακύρωσης που θα κατατεθεί και 
β) ότι προβλέπεται, ανάλογα με το αποτέλεσμα της απόφασης που θα εκδοθεί, τόσο για το αντίδικο Δημόσιο όσο και  για τους αιτούντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, δεύτερος βαθμός δικαιοδοσίας και κρίσης, που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η δικαστική αυτή διαδικασία απαιτεί χρόνο, ο οποίος, ακόμα και εάν εξαντληθούν όλες οι δικονομικές δυνατότητες προς επίσπευση της υπόθεσης, θα είναι αυτός του ενός έτους κατ’ ελάχιστον.   

Το κόστος για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής από την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης στο Διοικητικό Ακυρωτικό Εφετείο Αθηνών, τη συζήτηση αυτής μέχρι και την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε δεύτερο βαθμό, ανέρχεται σε 50 Ευρώ, χωρίς καμία άλλη οικονομική επιβάρυνση μελλοντικά ως προς τις ενέργειές μου ως πληρεξούσιας δικηγόρου. 

Σας επισημαίνω, όμως, ότι ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην αίτηση ακύρωσης θα πρέπει κατά τον χρόνο συζήτησης της υπόθεσης, τόσο στο Διοικητικό Ακυρωτικό Εφετείο όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να μου παράσχει πληρεξουσιότητα για να τον εκπροσωπήσω στη δίκη, η οποία πληρεξουσιότητα παρέχεται είτε με αυτοπρόσωπη εμφάνιση σας στο Δικαστήριο, είτε με συμβολαιογραφική πράξη, δηλαδή με πληρεξούσιο που συντάσσεται σε συμβολαιογράφο της επιλογής καθενός των αιτούντων Πυροσβεστών, οπότε και θα απαιτηθεί η καταβολή επιπλέον κόστους στον/στην συμβολαιογράφο για την σύνταξη της συμβολαιογραφικής αυτής πράξης και αποστολής της εν συνεχεία σε εμένα, προκειμένου να προσκομιστεί στο Δικαστήριο πριν την δίκη. Βεβαίως, παρέχεται η δυνατότητα της σύνταξης κοινού συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου από περισσότερους αιτούντες, οπότε επιμερίζονται τα σχετικά έξοδα. Τα πιο πάνω αναφέρονται για το λόγο ότι όποιος αιτών, είτε δεν εμφανιστεί αυτοπροσώπως στη δίκη, είτε δεν μου έχει αποστείλει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, θα δικαστεί  ως απών και η απόφαση που θα εκδοθεί δεν θα τον αφορά.     

Για την κατάθεση της σχετικής αίτησης ακύρωσης απαιτείται, όπως ο κάθε ενδιαφερόμενος Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που θέλει να συμμετέχει στην δικαστική αυτή διαδικασία, να μου αποστείλει το δελτίο προσφεύγοντος σύμφωνα με το επισυναπτόμενο σχέδιο, στο οποίο θα συμπληρώσει ορθά και ευανάγνωστα τα στοιχεία που ζητούνται και είναι απαραίτητα για την σύνταξη της αίτησης ακύρωσης καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα, email κλπ) καθώς και η καταβολή των δικαστικών εξόδων (50 Ευρώ).  
Ο τρόπος αποστολής του δελτίου προσφεύγοντος μπορεί να γίνει είτε ταχυδρομικά, είτε μέσω email. Επίσης, ο τρόπος αποστολής των εξόδων μπορεί να γίνει είτε με ταχυδρομική επιταγή, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή,  όπου μπορεί να συμπεριληφθούν τόσο τα έξοδα καθώς και το δελτίο προσφεύγοντος. Τα ανωτέρω (δελτίο και έξοδα) θα πρέπει να έχω λάβει στα χέρια μου το αργότερο έως και τις 20.3.2017, προκειμένου να συντάξω την αίτηση ακύρωσης με πλήρη τα στοιχεία σας. 



Τα στοιχεία επικοινωνίας και αποστολής είναι : 
Δήμητρα Ντούμπα του Ανδρέα, δικηγόρος, Χέϋδεν αρ. 4, Αθήνα, Τ.Κ.: 10434, email: douba@otenet.gr, τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-8252477 και 6977690909 και fax : 210-8256291.    

                Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.


                                                                                                                 Με εκτίμηση,

                                                                                                         Δήμητρα Α. Ντούμπα

                                                                                                   Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω