Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Έγγραφο του Σωματείου Σερρών προς τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη και το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ στις 03/12/2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ Αναγνωρίστηκε με την 105/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών Εδρα: ΣΕΡΡΕΣ Ταχ. Δ/νση : Μεραρχίας 91, Σέρρες Ταχ. Κώδικας : 62125 Τηλ.-fax : 2321302940 Email : kostastsirikas@gmail.com 


Σέρρες, 3/05/2017                                                                                                        Αριθ. Πρωτ : 8 

ΠΡΟΣ Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη


Κύριε υπουργέ,οι συμβασιούχοι πυροσβέστες εργάζονται στο Πυροσβεστικό Σώμα από το έτος 2000 έως και σήμερα.
Οι ίδιοι άνθρωποι, έχουν ο καθείς εξ αυτών το λιγότερο 15ετή εμπειρία στο Σώμα, πολλοί δε, έχουν 20 χρόνια αδιαλείπτως συμβάσεις
Παλαιότερα εργαζόμαστε 8 μήνες κατ' έτος με 4 μήνες επίδομα ανεργίας.
Πλέον εργαζόμαστε 5 μήνες και λαμβάνουμε επίδομα ανεργίας περίπου 3,5 μήνες.
Έχουμε πολυετή εμπειρία, διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και γνωρίζουμε καλώς τον τομέα εργασία μας.
Κύριε Υπουργέ, λαμβάνοντας υπόψιν, την πολυετή εργασιακή μας ομηρία και την προσφορά μας στο Πυροσβεστικό σώμα αλλά και στην Ελληνική κοινωνία, παρακαλούμε να μας εντάξετε στο προκείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου σας ,που αφορά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς θεωρούμε πως είναι βέβαιο ότι πληρούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Σας αποστέλλουμε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου στις 3-12 -2009 αναφέρει ξεκάθαρα ότι, οι Συμβασιούχοι πυροσβέστες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Επιθυμούμε συνάντηση μαζί σας στις 9-5-2017 ημέρα Τρίτη, καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία έχουμε προγραμματίσει Πανελλαδικό συλλαλητήριο συμβασιούχων πυροσβεστών.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.


Δελτίο τύπου:
http://www.yptp.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=30
72&Itemid=434&lang

Με τιμή για το
Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
 Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γραμματέας


 Τσιρίκας Κων/νος                                                                                            Δανιήλ Παναγιώτης

 6973038112                                                                                                           698 6109085


Αθήνα, 03 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , σήμερα Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009.

Οι εποχικοί πυροσβέστες έθεσαν υπ’ όψιν του Υπουργού τα βασικά τους αιτήματα, που επικεντρώνονται στην εργασιακή τους αποκατάσταση. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αφού συζήτησε μαζί τους, διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Επίσης, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι και το 2010 θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα ξεκινά και η διαβούλευση για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς των 5.500 εποχικών πυροσβεστών.

Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι θα χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπλήρωσε πως το 2011, η πλειονότητα τους θα απορροφηθεί είτε, σε ένα Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα συσταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι εκπρόσωποι των εποχικών πυροσβεστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για τη δρομολόγηση σχεδίου για την εργασιακή τους αποκατάσταση και αξιοποίηση.

Επισημαίνεται, ότι μέσα στο 2010 θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησης των εποχικών πυροσβεστών.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Σπύρο Βούγια, το Γενικό Γραμματέα κ. Γρηγόρη Τασούλα, και την αντιπροσωπεία των εποχικών πυροσβεστών, ανακοίνωσε ο ίδιος στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές τις προθέσεις του Υπουργείου, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ακολουθούν τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στους εποχικούς πυροσβέστες:

Ο θεσμός του συμβασιούχου πυροσβέστη καθιερώθηκε όταν ήμουν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, με στόχο κάθε χρόνο στην πυρόσβεση να υπάρχουν έμπειροι και εκπαιδευμένοι δασοπυροσβέστες, κομάντος, πεζοπόρα τμήματα, για την καταστολή και κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η δική μου πεποίθηση είναι ότι τις δασικές πυρκαγιές δεν τις σβήνουν τα αεροπλάνα. Είναι μια λάθος αντίληψη που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Τις δασικές πυρκαγιές τις σβήνει ο άνθρωπος.

Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, όχι το δικό σας απλά, αλλά το πρόβλημα συνολικά της διαχείρισης των κρίσεων και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις φυσικές καταστροφές στη χώρα είναι πρωτόγνωρος. Και σκεφτείτε ότι ερχόμαστε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου είχαμε δημιουργήσει πραγματικά ένα πρότυπο διαχείρισης, το οποίο δυστυχώς χάσαμε. Απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η συνολική διαχείριση κρίσεων της χώρας και μια νέα πολιτική και νέα δομή για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στη χώρα. Εκεί θέλω να εντάξουμε και εσάς.

Αυτό το νέο Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τα υπάρχοντα επιχειρησιακά Σώματα θα αναλάβει σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στη χώρα.

Θα σας καλύψω σε όλα. Μαζί είμαστε στο κατεπείγον. Και εσείς σε αυτό που θέλετε και σε αυτό που θέλει ο λαός κι η πατρίδα. Φέτος θα δουλέψετε κανονικά με οκτάμηνες συμβάσεις, από τον Απρίλιο που θα ξεκινήσετε δουλειά.

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε ολοκληρώσει ένα προσχέδιο νομικού πλαισίου για τη σύσταση του νέου Ειδικού Σώματος Πολιτικής Προστασίας και θα το θέσουμε σε διαβούλευση, ώστε από το Φθινόπωρο η χώρα να έχει μια νέα υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έναν νέο τρόπο διαχείρισης των κρίσεων. Σύγχρονο, αποτελεσματικό και στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό.

Τι θα γίνει με το δικό σας καθεστώς; Είστε περίπου 5.500, διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα. Θα καθορίσουμε σε αυτή τη νέα υπηρεσία όλες τις ειδικότητες, από τους δασεργάτες που είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μέχρι τους τεχνικούς, τους δασολόγους, τους δασοπόνους, τους πυροσβέστες και ότι άλλο χρειάζεται αυτή η νέα υπηρεσία.

Θέλω να σας προϊδεάσω ότι θα εκπαιδευτείτε κατάλληλα όλοι σας, ώστε να ενταχθείτε σε συγκεκριμένες ειδικότητες, κεντρικά και περιφερειακά, για να είμαστε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, αναλόγως με τα προσόντα του. Είστε όλοι χρήσιμοι στη πατρίδα. Όταν λοιπόν το 2011 θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, θα ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής ένταξης σας.