Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Δύσκολη νύχτα στα Κύθηρα - Χωρίς ρεύμα το νησί

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Κύθηρα με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης - Εκκενώθηκε ο οικισμός Κυπριωνιάτικα - Στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί.


Στο νησί έφτασαν μετά τις 20:00 ενισχύσεις και από την Αθήνα, ενώ το έργο κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, ενώ τα εναέρια μέσα αποχώρησαν μόλις νύχτωσε. Το ευχάριστο είναι ότι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Λίγο μετά τις 21:00, έγινε γενική διακοπή ρεύματος στο νησί με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι.



«Αυτή την στιγμή έχουμε εκκενώσει το χωριό Κυπριωτιάνικα. Μια ξαφνική αλλαγή του καιρού οδήγησε την φωτιά σε κατοικημένες περιοχές. Απομακρύναμε τους κατοίκους. Έχει πολλά ενεργά μέτωπα» λέει στο CNN Greece o αντιδήμαρχος Κυθήρων, Γιώργος Κομηνός.

Πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής δίνουν μάχη ταυτόχρονα σε 4 διαφορετικά μέτωπα που κατακαίουν το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.
«Έχουμε δυο γραμμές ρέματος. Τη μια τα συνεργεία κατάφεραν και την φόρτωσαν για κάποια ώρα. Πριν από λίγο κάηκαν δυο πυλώνες της ΔΕΗ της δεύτερης γραμμής και τώρα δεν έχουμε ρεύμα».

«Πέρασε μέσα από το χωριό Πιτσινάδες , στα Αρωνιάδικα και στα Δουγιάνικα άγγιξε τα σπίτια ενώ στα Περλεγιάνικα πλησίασε πολύ κοντά, ευτυχώς δεν είχαμε κανένα τραυματισμό»... Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr
Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 11:30 στην περιοχή Μυλοπόταμος, των Κυθήρων.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει δάσος και χαμηλή βλάστηση, κυρίως πουρνάρια ενώ δεν απειλείται προς το παρόν κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα από 22 άτομα.

Στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη-Κύθηρα, έφτασαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τη Λακωνία, με 15 άνδρες προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.


newsbomb.gr