Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ



ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ 
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com

Αθήνα  05/03/2016        

ΠΡΟΣ  :    1.  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α


ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ


Κύριοι & Κυρίες  Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μετά από ένα αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα διαρκών οχλήσεων – περίπου 6 μήνες – από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργείου, ο  κ.  Τόσκας, μας έκανε την τιμή και τελικά πραγματοποιήθηκε το πολυπόθητο ραντεβού με την «Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών»  στο γραφείο του , την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016
.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους όσους από εσάς σταθήκατε αρωγοί  και στηρίξατε την προσπάθειά μας προκειμένου τα θέματα που εκκρεμούν και αφορούν τον κλάδο μας , να οδηγηθούν στο δρόμο της επίλυσής τους. Σε όσους από σας συμβάλλατε ενεργά είτε με συναντήσεις, είτε αφιερώνοντας χρόνο από τις  υποχρεώσεις σας.

Παράλληλα, ως οφείλουμε, θα σας ενημερώσουμε για την αδιάλλακτη  συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τόσκα .  Αρχικά λοιπόν, του παρουσιάσαμε   τις έγγραφες προεκλογικές δεσμεύσεις του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τις οποίες εμμέσως πλην σαφώς δεν αναγνωρίζει αν κρίνουμε από την πρώτη του αντίδραση με τη φράση «Δεν ξεκινάμε καλά» και με τον αντίλογο από τη μεριά μας ότι αυτή είναι η αφετηρία της συζήτησης ώστε σταδιακά να οδηγηθούμε στην επίλυση των θεμάτων του κλάδου μας.


Πιο συγκεκριμένα τα όσα αποκομίσαμε και ανέφερε, είναι τα εξής:

1. Ένταξη το 2017 στο μόνιμο προσωπικό των 2250 που έχουν τα κριτήρια του νόμου

2. Ανανέωση της θητείας των υπολοίπων επίσης το 2017

3. Όχι στην απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων θα παραμείνουν Συμβασιούχοι

4. Όχι στην ανανέωση του πίνακα επιλαχόντων

5. Όχι την ένταξη στον πίνακα επιτυχόντων επιλαχόντων, των συναδέλφων του 2008 που υπηρετούσαν τη στρατιωτική θητεία και όσων προσελήφθησαν το 2009 στο Π.Σ.

6. Έκδοση της Π.Υ.Σ. για την ανανέωση της 3ετιας με νέο Π.Δ. και την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για τα έτη 2016 έως 2018

Κατά συνέπεια, Κύριοι Βουλευτές ,
 οδηγούμαστε σε δρόμο που θέλαμε να αποφύγουμε. Αν λάβουμε υπόψη, ότι πέραν της αδιαλλαξίας   για την επίλυση κάποιων  θεμάτων που αφορούν του επιλαχόντες, που υπηρετούν επί δεκαετίες πλέον -  θεωρούνται για τον Υπουργό μας ,  δευτερεύουσας σημασίας, αν κρίνουμε από την απάντησή του  «είναι γνωστά αυτά» … και την άρνηση του για την προτεινόμενη Βουλευτική Τροπολογία η όποια θα ρύθμιζε νομοθετικά την παράταση του πίνακα, ένταξη συναδέλφων σε αυτών και την σταδιακή απορρόφησή τους .

Απαράδεκτο θεωρούμε και το γεγονός ότι υπήρξε άρνηση, έλευσης βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο γραφείο του. Θεώρησε ότι οι τοποθετήσεις του, που μας πρόβαλλε ήταν ένα ζήτημα αποκλειστικά μεταξύ του ιδίου και των συνδικαλιστικών οργάνων  .
Το λόγο τον γνωρίζει μόνο ο ίδιος ...

Από τη δική μας πλευρά εικάζουμε ότι θεώρησε περιττή, την οποιαδήποτε εισήγηση – τοποθέτηση των βουλευτών, καθώς ο ίδιος βρίσκεται σε θέση ισχύος και πιθανότατα ήθελε να αποφύγει την όποια αντιπαράθεση μαζί σας, καθώς οι αποφάσεις – θέσεις του ήταν ήδη ειλημμένες .


Το πολίτευμα της Δημοκρατίας έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες , εικάζουμε ότι υφίσταται.. Από τη δική μας πλευρά, ο αγώνας δεν θα σταματήσει εδώ..Ελλείψει διαλόγου, αδιαλλαξίας, αναφαίρετο δικαίωμά μας να εισακουστούμε ίσως πιο δυνατά είναι να διαμαρτυρηθούμε  στο σύνολό μας.

Μια τελευταία παρατήρηση  μόνο από την πλευρά μας  …
Ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται ο εκάστοτε πολιτικός..Ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις … Όταν του δίνεται ένα τόσο νευραλγικό Υπουργείο με τόσα σοβαρά θέματα που αν μήτε άλλο είναι η ασφάλεια της  χώρας, εικάζουμε ότι οφείλει  να λειτουργεί  με περισσότερη διάθεση  για ένα εποικοδομητικό διάλογο  και να επιδιώκει  την συνεργασία και κυρίως να μην προωθεί την απαξίωση .

Τα Σώματα Ασφαλείας  είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την τάξη  και την ασφάλεια της χώρας και όλοι σας έχετε την υποχρέωση να διαφυλάξετε την εύρυθμη λειτουργία τους , καθώς  την απαλοιφή των όποιων διαφορών μεταξύ του προσωπικού, την ενίσχυση του πνεύματος ομαδικότητας βασικό συστατικό προκειμένου να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν με αποτελεσματικότητα σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο.
 Πόσο μάλλον ο Υπουργός που έχει το γενικό πρόσταγμα για την οργάνωση και λειτουργία αυτών ... που πιθανόν  να έχει ξεχάσει ότι είμαστε μέρος  του συνόλου  αυτού.
Στη δική μας περίπτωση το Πυροσβεστικό Σώμα θέλει οργάνωση … δε  θα διαφωνήσουμε … αλλά όχι απορρίπτοντας  τις ανθρώπινες ζωές που το  απαρτίζουν και λησμονώντας ότι πολλές από αυτές τις ζωές χάθηκαν στο καθήκον.

Κύριοι Βουλευτές,
Όλα τα παραπάνω, προς ενημέρωσή σας, ως οφείλαμε. Αν λοιπόν εξακολουθείτε να συμμερίζεστε τα δίκαια και χρόνια αιτήματά μας, είμαστε βέβαιοι  ότι αντιλαμβάνεστε την αγανάκτησή μας και  ζητάμε την παρέμβασή σας, διαφορετικά είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου .  


Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. & τα Σωματεία που στηρίζουν το συνδυασμό ο Επικεφαλής του Συνδυασμού & μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Παπαναστασίου  Ιωάννης  κιν. 6948 401282
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ