Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΝΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ                  Τ.Κ 69100   
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302           Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr                             
 E mail : ipapanast@gmail.com


ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  21                                                                                  ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   07/03/2016

ΠΡΟΣ :  1.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
               2. ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ :  ΕΝΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ


Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος ο πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου συναντήθηκαν με τον Αρχηγό κ. Ιωάννη Καρατζιά .
Συγχαρήκαμε τον νέο Αρχηγό για την επιλογή του, στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος  και του μεταφέραμε  τις  ευχές όλων σας, για κάθε  επιτυχία  στα νέα του καθήκοντα που ανέλαβε .

Κατόπιν ενημερώσαμε τον Αρχηγό για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και βρίσκονται επί μακρό χρονικό διάστημα σε εκκρεμότητα προς επίλυση, όπως :

1. Κατηγοριοποίηση προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος

2. Δεν έχει προχωρήσει καμιά απόλυτος ενέργεια, πέραν της εισήγησης του Α.Π.Σ. για την πρόσληψη 1500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών το 2016. Εκκρεμή η Π.Υ.Σ. για την έγκριση των πιστώσεων της ανανέωσης της 3ετιας και το  Π.Δ. έχει επιστρέψει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ελλείψει εγκεκριμένων πιστώσεων και την πρόσληψη  τους, τα έτη 2016 έως 2018 .

3. Το τρέχων έτος θα πρέπει να κατατεθούν αιτήσεις για ανανέωση και μονιμοποίηση  όσων έχουν τα κριτήρια του νόμου .
Εκκρεμεί η Υπουργική Απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας .
 
4. Απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων  την ανανέωση του πίνακα  για δύο έτη και την ένταξη στον πίνακα των συναδέλφων του 2008 -2009 έχει κατατεθεί Βουλευτική Τροπολογία η οποία ζητά την νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τους εν λόγο συναδέλφους

5. Καθήκοντα
6. Ωράρια  
7. Άδειες
8. Μέσα ατομικής προστασίας, στολές , άρβυλα , κράνη αστικών συμβάντων στους οδηγούς
Έχουν να δοθούν στολές εργασίας πάνω από 4 χρόνια και οι πλειονότητα των  συναδέλφων                 έχουν μια στολή, που σε περιπτώσεις συμβάντος δεν έχουν την εναλλακτική της δεύτερης.

Προτείναμε στον Αρχηγό να καταβληθεί από κοινού  προσπάθεια,  Υπουργείου ,  Αρχηγείου και συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου μας, για την διευθέτηση του καθηκοντολογίου των αδειών και ωραρίων εργασίας που εκκρεμούν .

Ώστε όλο το προσωπικό να διατίθεται στο σύνολο του και να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες που χρίζουν άμεσων ενεργειών  σε πραγματικό χρόνο εξέλιξης του συμβάντος και όχι μεταγενέστερα αυτού.
Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός  της 24ωρης λειτουργίας των Υπηρεσιών όλο το χρόνο .
Πρωτοβουλία έκδοσης νέων ρυθμιστικών πράξεων στην κατεύθυνση ομογενοποίησης του προσωπικού .

Ο Αρχηγός ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που είναι συσσωρευμένα και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν, γιατί όσο αυτά εκκρεμούν μόνο προβλήματα δημιουργούν  στο επιχειρησιακό τομέα του Σώματος .

Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας μας ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη δυο διαγωνισμοί για περίπου 11.000 στολές εργασίας και αν όλα πάνε καλά μέσα στον Ιούλιο θα παραδοθούν .

Στην πρώτη συνάντηση με τον Αρχηγό , αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση από πλευρά του, να προωθηθούν τα θέματα μας προς επίλυση στην πολιτική ηγεσία .

Τέλος του ευχυθήκαμε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα .



                                                                        Με τιμή για το                                                                                                                         Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                            ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                                      
    κιν.  6948401282  & *750942                                                          κιν. 6988615400  & * 715400