Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Μάνδρα-Σε ύφεση Μέγαρα και Νέα Πέραμος




Ισχυρότατες δυνάμεις θα παραμείνουν όλη νύχτα και στις τρία πύρινα μέτωπα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 10 το βράδυ η πυρκαγιά στην περιοχή Παλαιοχώρι-Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας Αττικής, όπου καιγόταν πευκόφυτη δασική έκταση στον Κιθαιρώνα, κοντά στον οικισμό. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο συγκεντρώθηκαν και οι περισσότερες προσπάθειες της Πυροσβεστικής αφού αποτελούσε την πλέον επικίνδυνη πυρκαγιά και κατάφεραν να την θέσουν τελικά υπό μερικό έλεγχο.
AdTech Ad
Συνολικά 56 δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Επικράτεια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες εκ των οποίων τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Σε ύφεση παραμένουν και τα υπόλοιπα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα, στις Άκρες Μεγάρων και στο Καντήλι της Νέας Περάμου Αττικής.
Συνολικά και στα τρία μέτωπα επιχειρούν 219 άντρες της Πυροσβεστικής με 57 οχήματα με δυνάμεις από την Αττική, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία ακόμα και την Θεσσαλονίκη.

Οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν και στα τρία πύρινα μέτωπα όλη τη νύχτα και μέχρι να τεθούν όλες οι πυρκαγιές υπό έλεγχο. Υπενθυμίζεται, πως οι Άκρες Μεγάρων καίγονται για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο εξαιτίας εμπρησμού από αμέλεια ενός 52χρονου αγρότη της περιοχή που συνελήφθη, γιατί όπως κατέληξαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και κατόπιν σχετικών μαρτυρικών καταθέσεων, εκείνος προκάλεσε την πυρκαγιά όταν πήγε στην περιοχή για να “καπνίσει” τα μελίσσια του.

Σημειώνεται, ότι βρίσκεται παράλληλα σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε θέμα τυχόν εμπρησμού και στα άλλα δύο μέτωπα που κρίθηκαν εξαιρετικά ύποπτα, καθώς στην Νέα Πέραμο και τα Παλαιοκούνδουρα, οι πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά ενός τετάρτου λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει σχετικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν ή σχετικές μαρτυρικές καταθέσεις.