Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΑ






Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, πίσω από τις εγκαταστάσεις του σούπερ μάρκετ Μασούτης, και καίει ανεξέλεγκτη - Τεράστια επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 στην περιοχή του Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, κοντά στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς, στο σημείο Χοντρή Ράχη. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση -πίσω από τις εγκαταστάσεις του σούπερ μάρκετ Μασούτης, το οποίο εκκενώθηκε- και καίει ανεξέλεγκτη.
Σύμφωνα με την ΠΥ στην περιοχή βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα,13 άτομα πεζοπόρο, πέντε αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.
Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ η περιοχή είναι γεμάτη από εξοχικές κατοικίες.




Καίει κυρίως χωράφια

Μιλώντας στο halkidikifocus ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος τόνισε ότι η μεγαλύτερη έκταση της φωτιά καίει χωράφια, κυρίως με ελιές, αν και έχει εξαπλωθεί και δασική έκταση, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί που υπάρχουν σε συνδιασμό με τους ισχυρούς ανέμους, δυσκολεύουν το έργο των Πυροσβεστών.
Παράλληλα ο κ. Τζίτζιος ανέφερε ότι υπάρχουν στην περιοχή όλα τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας, ενώ αναμένεται και ένα ακόμη από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Τέλος ο κ. Τζίτζιος εκτίμησε ότι με τη συνδρομή των πυροσβεστικών αεροπλάνων που ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος, σε 2 με 3 ώρες η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Δεν κινδυνεύει το Πόρτο Καρράς

Λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς. Ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να αναχαιτίσει τη φωτιά σε αρκετή απόσταση και κατά συνέπεια δεν κινδυνεύει το ξενοδοχειακό συγκρότημα και οι ένοικοί του. Πάντως οι ένοικοι του κτηρίου Sithonia μεταφέρονται λόγω του καπνού στο Meliton.