Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας ...Αναγκαστική προσγείωση «Canadair»

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας



Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 22.30, το βράδυ του Σαββάτου, σε πευκόφυτη έκταση έξω από το χωριό Στεφάνη και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. 

Η πυρκαγιά  έχει μεγάλη έκταση και κατευθύνεται προς δύο κατευθύνσεις, νοτιοδυτικά προς την πλευρά της Μαγούλας και ανατολικά προς την πλευρά της Πάρνηθας. 

Λόγω της νύχτας έχουν σταματήσει τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 68 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 

Αναγκαστική προσγείωση «Canadair»



Στο μεταξύ, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου «Canadair», που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, νοτιοδυτικά του σημείου όπου μαίνεται η φωτιά. Αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τους χειριστές να πραγματοποιήσουν την αναγκαστική προσγείωση.

Οι δύο πιλότοι είναι σώοι και μεταφέρθηκαν για εξετάσεις στο 251ο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους είναι σώοι, ωστόσο μεταβαίνει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει,καθώς και συνεργείο της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διερευνήσει τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης.

Διευκρινίζεται πάντως ότι το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ένα από τα οκτώ που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη.Τα υπόλοιπα, μαζί με πέντε ελικόπτερα και τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.