Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που μαίνεται σε δύο κυρίως μέτωπα



Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που μαίνεται σε δύο μέτωπα ένα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την Οινόη και το άλλο με νοτιοανατολική προς τον Ασπρόπυργο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, καθώς η πτώση των ανέμων βοηθά το έργο της κατάσβεσης. 

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλη καθώς καίει σε διάφορα σημεία που είναι δύσβατα και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην κατάσβεση. Τα δύο κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς είναι το ένα με κατεύθυνση προς Πάρνηθα και το άλλο με κατεύθυνση προς Μαγούλα.

Η φωτιά καίει μακριά από κατοικημένες περιοχές, ωστόσο έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους. Στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν και από εδάφους και από αέρος ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα στα σημεία βρίσκονται 140 πυροσβέστες με 66 πυροσβεστικά οχήματα, 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 16 οχήματα των ΟΤΑ, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα οχήματα, 5 σκαπτικά - χωματουργικά μηχανήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, ευελπιστούν να συνεχιστεί η πτώση των ανέμων έτσι ώστε να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο και να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

902.gr