Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ενημέρωση του Σωματείου για την προώθηση θεμάτων που εκκρεμούν

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ 
Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302         Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr           
E mail : ipapanast@gmail.com





ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  396                                                             ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   07/05/2018  

ΘΕΜΑ : Ενημέρωση για την προώθηση θεμάτων που εκκρεμούν  

Συνάδελφοι, από το Μάρτιο σας γνωρίσαμε την τροπολογία για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για δυο έτη, η οποία βγήκε από τα συρτάρια τον περασμένο Μάρτιο, στο μετέπειτα διάστημα ασκήθηκαν πιέσεις για αύξηση των μηνών εργασίας ίση με τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου . 

Η αρχική πρόθεση όπως όλοι γνωρίζετε, ήταν για εργασία έως 5 μήνες, στην πορεία αυτό άλλαξε και τελικά η Τροπολογία  που υπογράφηκε στις 24/4/2018 και ψηφίστηκε στης 25/4/2018 ήταν ανανέωση για 2 έτη και εργασία έως 6 μήνες .

Δεν θέλουμε να κάνουμε καμιά αναφορά σε ενέργειες,  άλλωστε οι όποιες  ενέργειες γίνονται είναι υποχρέωση όλων μας, απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπούμε και οφείλουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, αν και το σημερινό καλό είναι υποδεέστερο από αυτό που ίσχυε πριν χρόνια . 

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι, ότι έγιναν κάποια  βήματα, που πρέπει να  συνεχιστούν .

 Στο εξής θα πρέπει να επικεντρωθούμε  στα υπόλοιπα θέματα τα οποία δεν ήταν μέρος της ατζέντας του Υπουργείο όλο το προηγούμενο  διάστημα.

Έχουν  μεγαλύτερο βαθμό  δυσκολίας γιατί ενώ ήταν γραμμένα στις προεκλογικές δεσμεύσεις, σήμερα δεν αναγνωρίζονται από τον Υπουργό και πέραν αυτού δεν  υπάρχει η αρχική πρόθεση επίλυσης αλλά και βούληση από πλευράς  Κυβέρνησης,  για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν  τους υπόλοιπους συναδέλφους.

 Η όποια προσπάθεια άσκησης πίεσης θα πρέπει να είναι συλλογική και όχι ατομική, διότι τα δεδομένα σήμερα έχουν αλλάξει και όσα κάποτε θεωρούσαμε αυτονόητα δεν  είναι καθόλου αυτονόητα.

Κάποτε όλοι ξεκινούσαμε από την ίδια αφετηρία, σήμερα στον κλάδο μας οι αφετηρίες είναι περισσότερες της μιας, οπότε τις περισσότερες φορές το  ατομικό του συμφέρων προτάσσεται από το συλλογικό γιατί όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους αδικημένους και τα προσωπικά τους προβλήματα σημαντικότερα του άλλου .
Το διάστημα παραμονής μας στην Αθήνα , πραγματοποιήθηκαν  αρκετά προγραμματισμένα ραντεβού του Σωματείου με σκοπό την προώθηση των υπολοίπων εκκρεμών θεμάτων .

Ένα από αυτά ήταν  συνάντηση του Σωματείου με τη Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπεύθυνη   της ΕΕΚΕ για θέματα Προστασίας του Πολίτη  κα. Παναγιώτη Κοζομπόλη,  με την οποία όλο το προηγούμενο διάστημα υπάρχει επικοινωνία για τα τρέχοντα θέματα, μονιμοποίησης των ΠΠΥ και πρόσληψη των Συμβασιούχων  με διάρκεια εργασίας ίσης με την αντιπυρική περίοδο .

Ενημερωθήκαμε και για τη εξέλιξη της διαδικασίας τακτοποίησης εκκρεμοτήτων όπως κανονιστικών πράξεων μονιμοποίησης μέσα στο Μάιο, ώστε οι συνάδελφοι να αποκτήσουν και όλα τα δικαιώματα του μόνιμου προσωπικού .
Αναγνωρίσαμε κάποια θετικά βήματα που έγιναν μέσα στο 2018 με  καθυστέρηση βέβαια ,  όπως  οι ένταξη των ΠΠΥ που είχαν τα τυπικά προσόντα (Λύκειο και Ηλικία) στο μόνιμο  προσωπικό και την πρόσφατη τροπολογία για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για άλλα δυο έτη και  6μηνης εργασίας. 

Θέσαμε και προωθήσαμε  στην κα. Κοζομπόλη τα παρακάτω θέματα όπως αυτά ήταν διατυπωμένα στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και αφορούν :

Τους ΠΠΥ που ανανέωσαν την 5ετία και συνεχίζουν να εκτελούν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα, αλλά με διαφορετικό  καθηκοντολόγιο  και  ωράρια εργασίας, πλην της αντιπυρικής περιόδου, με τη μερική έγκριση πιστώσεων για νυχτερινή εργασία, υπερωριών και Κυριακών – εξαιρέσιμων ημερών, οι οποίες δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη  των αναγκών αυτής.  Με ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΑΝΤΑ για την χρήση τους με φειδώ και  τη μη υπέρβαση του ανώτατου ύψους των εγκεκριμένων πιστώσεων ανά αντιπυρική .
Την κάλυψη των κενών θέσεων των ΠΠΥ και την απορρόφηση των Επιλαχόντων  Επιτυχόντων  ΠΠΥ του διαγωνισμού διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν . Αν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις αυτής της Κυβέρνησης αρχικά μιλούσαν για την συνολική απορρόφηση τους,  στην πορεία έχει αλλάξει θέση δυο φορές. 
Ο πίνακας που ανανεώθηκε δυο φορές, είναι σε ισχύ μέχρι στις 12/12/2018, καταληκτική ημερομηνία που μπορεί να γίνει η κάλυψη των κενών και η απορρόφησή τους.
Πλήρη απασχόληση των Συμβασιούχων σε ένα φορέα 
.
Αναφέραμε ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις για το σύνολο των συναδέλφων, οι οποίες είναι στα συρτάρια και δεν έχει υπάρξει καμία απόλυτος  συζήτηση με τον αρμόδιο Υπουργό για την εξεύρεση λύσεων επί των θεμάτων που εκκρεμούν .
Μας ζητήθηκε από την κα. Κοζομπόλη να τις επανακαταθέσουμε της προτάσεις ώστε να ορισθεί συνάντηση και να γίνει μια συζήτηση εφ όλης της ύλης . 

Αυτό που διαπιστώσαμε μια διαφοροποίηση των θέσεων και διάθεση για συζήτηση  … οι λόγοι πιστεύουμε να είναι κατανοητοί .

                                                                      Με τιμή για το                                                                                                                         Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                           ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗ ΜΗΤΡΑ
κιν.  6948401282  & *750942                                                          κιν. 6988615400  & * 715400