Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δύο φωτιές σε εξέλιξη στο νομό Λάρισας



Δύο φωτιές συνεχίζουν το καταστρεπτικό τους έργο στο νομό Λάρισας, ενώ επί ποδός είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η μία φωτιά καίει στην περιοχή Άγιος Χαράλαμπος των Φαρσάλων, στη θέση Κουτζαλάκα ενώ η δεύτερη καίει Δομένικο Ελασσόνας.
Το πρώτο μέτωπο ξέσπασε στις 6 το απόγευμα στην περιοχή Άγιος Χαράλαμπος των Φαρσάλων, στη θέση Κουτζαλάκα. Το περιστατικό κρίθηκε από την αρχή ως σοβαρό, γι’ αυτό και υπήρξε γενικευμένη κινητοποίηση δυνάμεων. Μάλιστα, στην περιοχή έσπευσαν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, που επιχειρούσαν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του Ηλίου.
Πλέον τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, όπως επίσης και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που αποτελούνται από 16 άνδρες.
Μέχρι αύτη την ώρα έχουν καεί 40 στρέμματα δασικής έκτασης και 100 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών (σιτοκαλαμιές κ.α.).
Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Δομένικο Ελασσόνας, η οποία ξέσπασε στις 7.10 το απογευμα. Στην περιοχή επιχειρούν 9 πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη κάψει ξερόχορτα και καλλιέργειες με δένδρα κ.α.


Πηγή: larissanet.gr