Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ένσταση μας, στην ένταξη του Σωματείου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Βορείου Ελλάδος στην Ομοσπονδία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
                                                           
   ΠΡΟΣ              
  1. ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Π.ΟΠ.Υ.ΣΥ.Π      
  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                
  1.   Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ                                                                                
  2.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΜΕΛΗ                                                                                                                             3.   ΜΕΛΗ ΤΟΥ                            
                                                                                                                                 
ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 72                                                                                ΚΟΜΟΤΗΝΗ   24/07/2014

ΘΕΜΑ : Ένσταση  ένταξης  του Σωματείου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Βορείου
Ελλάδος στην Ομοσπονδία. .


Κύριοι,
            ‘Εχοντας υπόψην τους αγώνες που μέχρι πρότινος αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των κοινών στόχων μας ,  την πίστη, την πραγματικά ενεργή συμμετοχή  των περισσοτέρων συναδέλφων ώστε να επιτευχθούν τα όσα επετεύχθησαν .
          Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας το 2013 αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού της , και η μετονομασία της από (Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ) Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης σε (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π) Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
           Οφείλουμε ως ενεργό Σωματείο σεβόμενοι όλα τα παραπάνω να σας κάνουμε γνωστή την αντίθεσή μας στο ζήτημα της ένταξης  Σωματείου αμιγώς  Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης .
 Οι λόγοι είναι απλούστατοι καθώς:
-          Η δημιουργία του συγκεκριμένου Σωματείου πραγματοποιήθηκε για καθαρά προσωπικούς και ιδιοτελείς λόγους μερίδας συναδέλφων,  που το απαρτίζουν , οι οποίοι λόγοι  δεν έχουν καμία σχέση με το σύνολο των διεκδικήσεων του κλάδου μας όλα αυτά τα χρόνια.
-          Στράφηκαν κατά συνάδελφου ( συμβασιούχου ) που εκτελούσε χρέη τηλεφωνητή και πέραν τούτο είχαν το σθένος για το τεράστιο ανδραγάθημά τους , να το δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο ( και μάλλον εκτέθηκαν οι ίδιοι ).
Κατά συνέπεια λοιπόν , η ύπαρξη ενός δεύτερου Σωματείου είχε να κάνει με προσωπικούς ιδιοτελείς λόγους , πράγμα που σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρεσβεύει η Ομοσπονδία.
             Επίσης, μετά την ίδρυση του Σωματείου και με έγγραφο τους ,  διακήρυξαν  και διαχώρισαν τις θέσεις  τους στο θέμα που αφορούσε  τη συνύπαρξη Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών , με την αιτιολογία της διαφοροποίησης  των συμφερόντων, χωρίζοντας οι ίδιοι τον κλάδο μας σε τρείς κατηγορίες  ( εποχικών – επιλαχόντων – Π.Π.Υ. )  τις οποίες και παραθέτουμε « καταρχάς θα πρέπει να μας αναγνωριστεί από όλους τους συναδέλφους εποχικούς  και επιλαχόντες εξ εποχικών Π.Π.Υ , να έχουμε όλοι εμείς που ιδρύσαμε και στελεχώνουμε το σωματείο Π.Π.Υ Βορείου Ελλάδος  διαφορετική θέση από αυτή μεικτών σωματείων » .
             Οι θέσεις τους επίσης  δημιούργησαν την εικόνα της απαξίωσης, όταν off the record  προσπάθησαν να « απειλήσουν » ότι θα δημιουργήσουν και δική τους Ομοσπονδία αμιγώς Π.Π.Υ αλλά φυσικά ως σχέδιο που δεν δύναται η εφαρμογή του, βούλιαξε..
             Έτσι μετά την πάροδο ενός έτους από την ίδρυση τους , και κανένα δείγμα γραφής σε επίπεδο  προτάσεων , παρεμβάσεων και ενεργειών ως Σωματείο αναγνωρισμένο προσφέροντας το όποιο έργο στον κλάδο μας , με αίτηση τους ζητούν την ένταξή τους στην μεικτή Ομοσπονδία, χωρίς όμως να μας εξηγούν αν αυτά που πρέσβευαν με τη διακήρυξη των θέσεων τους,  ισχύουν ή έχουν αναθεωρηθεί ….  
              Αυτή τους η διαφοροποίηση , με την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, και την ταυτόχρονη αλλαγή πλεύσης τους ,  από την κοινή γραμμή και τους κοινούς στόχους που είχαμε και καταφέραμε να επιτύχουμε ένα μεγάλο μέρος αυτών …. δεν  αφήνει  περιθώρια να πιστέψουμε ότι η  ξαφνική τους επαναφορά λόγο αδράνειας , θα βοηθήσει στην κοινή πορεία από εδώ και στο εξής ώστε να επιτευχθούν οι υπόλοιποι στόχοι που μένουν σε εκκρεμότητα .
             Θεωρούμε λοιπόν ότι, καμιά ανθρώπινη λογική, πόσο μάλλον αγωνιστών στο ζήτημα της ενσωμάτωσής μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, δεν μπορεί να σκεφθεί αυτή την απότομη αλλαγή , στο ότι η επανεγγραφή και η συστράτευσή τους θα αποτελέσει ομοψυχία και ομόνοια για το κοινό (?) συμφέρον… και σας παραπέμπουμε στο έγγραφό τους με τη δημιουργία του Σωματείου τους ώστε να ενημερωθείτε για τις θέσεις και τις προθέσεις τους.
              « ‘Ανθρωπος που ξεχνά από πού ξεκίνησε και ποια ήταν η διαδρομή του, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί αρωγός για την συνέχεια της επίτευξης των στόχων » ,  και δυστυχώς τα δείγματα γραφής του εν λόγο Σωματείου , έχουν αποδείξει περίτρανα ότι υποσκάπτουν και υπονομεύουν την ύπαρξη της Ομοσπονδίας ΜΑΣ , όπως πολύ όμορφα τονίζουν στο έγγραφο της αίτησής τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους , έχουμε ένσταση  ένταξης του Σωματείου Πενταετών Πυροσβεστών Βορείου Ελλάδος
                                                                        Με τιμή το                                                                                    
                                                       Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                            
                                                                     του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΑΝΑΠΛ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                       ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    κιν.  6948401282  & 750942                                                            κιν. 6939058135 & * 701023    




ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ