Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Συναγερμός στην Κρήτη – Σε εξέλιξη νέο πύρινο μέτωπο




Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη – Το ένα μέτωπο τίθεται σε ύφεση και μετά από λίγο ένα άλλο δημιουργείται
Από το ένα μέτωπο στο άλλο τρέχει εδώ και δύο 24ωρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς συνεχώς νέες πυρκαγιές εκδηλώνονται στην Κρήτη.
Την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται τα δύο χθεσινά πύρινα μέτωπα, άλλη μία φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί.
Συγκεκριμένα, στις 10.48 δέχθηκε κλήση η πυροσβεστική για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Αντισκάρι Ηρακλείου η οποία γρήγορα πήρε διαστάσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Η φωτιά προς το παρόν δεν απειλεί κατοικίες όμως στις φλόγες έχουν παραδοθεί γεωργικές εκτάσεις και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στάχτη έχουν γίνει και θερμοκήπια.
Στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 υδροφόρα του δήμου ενώ έχουν σηκωθεί και 2 ελικόπτερα. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν τα 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Κρήτη, σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι στην κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλός και οι πυροσβεστικές αρχές σε όλη την Κρήτη βρίσκονται σε επιφυλακή.




ΠΗΓΗ : newsbomb.gr