Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αίγιο: Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο χωριό Γκραίκα - Και εναέρια μέσα στην επιχείρηση κατάσβεσης



Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης σε δύσβατη περιοχή στη θέση Αγία Παρασκευή, κοντά στο χωριό Γκραίκα Αιγιαλείας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άνδρες της οποίας δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, επί τόπου επιχειρούν 24 άνδρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεπικουρούν δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ και υδροφόρα οχήματα του Δήμου Αιγιαλείας.

Οι άνεμοι που πνέουν είναι μέτριοι έως ισχυροί από βορειοανατολικές διευθύνσεις, κάτι που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης από στεριά λόγω και του δύσβατου της περιοχής.


20.10 Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς στην κοινότητα Γκραίκα, το οποίο έχει κάψει αρκετά στρέμματα κυρίως θαμνώδους έκτασης σε δύσβατη πλαγιά. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, σε συνδυασμό με τις υδροφόρες του Δήμου και της Εθελοντικής Ομάδας 'Αχαιός' και βεβαίως με τις ρίψεις νερού από τα δύο αεροπλάνα καναντέρ, είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να 'κρατηθεί' χωρίς να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις για τα γύρω χωριά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για το φόβο αναζωπύρωσης και για να επέμβουν στις μικροεστίες που παραμένουν διάσπαρτες.

18.23 Υδροφόρα οχήματα του Δήμου Αιγιαλείας συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Γκραίκα, συνεργαζόμενα με όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες.

17.01 Εναέρια πυροσβεστικά μέσα και ειδικότερα δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ, σπεύδουν να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι κοντά στο χωριό Γκραίκα του πρώην Δήμου Συμπολιτείας.

16.08 Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στη θέση "Αγία Παρασκευή" και δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, απειλώντας τη γύρω αγροτοδασική περιοχή λόγω και των ενισχυμένων βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο οπως αναφέρει το filodimos.gr έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, ενώ πιθανόν να ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών για να 'κρατηθεί' η φωτιά, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

15.01 Φωτιά κοντά στο χωριό Γκραίκα Αιγιαλείας ξέσπασε πριν από λίγο. Σύμφωνα με την πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική, πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή.

Στο σημείο σπεύδουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.