Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πύρινος εφιάλτης σε Λακωνία, Μαλακάσα και Υμηττό



Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται ο Υμηττός και η Λακωνία, ενώ μεγάλες φωτιές μαίνονται σε Εύβοια και Μαλακάσα. Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σημαντική είναι η συνδρομή των εθελοντών στην επιχείρηση κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Στην περιοχή του Καρέα ένα σπίτι και μια ταβέρνα καταστράφηκαν από τη φωτιά. Δραματικές ώρες και για τους κάτοικους της Αργυρούπολης κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, καθώς και για όσους κατοικούν στις παρυφές του Υμηττού στην περιοχή της Ηλιούπολης. Επί τόπου επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 15 μέλη πεζοπόρου τμήματος, επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Χρειάστηκε η εκκένωση του μοναστηριού του Αγ. Ιωάννη στον Καρέα, με 40 καλόγριες να απομακρύνονται προληπτικά. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις. Προληπτικά εκκενώθηκε το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Καρέα. Πέντε άτομα και ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές υπέστη ο αύλειος χώρος της ταβέρνας «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» στον Βύρωνα.

Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στο zougla.gr και έκαναν λόγο για εμπρησμό.

Βρήκαμε γκαζάκια...


Στη Λακωνία δύο χειριστές ενός canadair πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση κοντά στον οικισμό Φαρακλό. Οι πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους. Τέσσερις οικισμοί (Λάχι, Φαρακλό, Άγιος Νικόλαος και Παραδείσι) και δύο παιδικές κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν. Το Λιμενικό Σώμα βοήθησε στην απομάκρυνση λουόμενων από δύο παραλίες (Προφήτη Ηλία και Αγίας Μαρίνας) στον Άγιο Νικόλαο. Παράλληλα, ελήφθη απόφαση για την προληπτική απομάκρυνση των ασθενών στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Επί ποδός βρίσκονται 130 πυροσβέστες (με 51 οχήματα) και 39 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά στη Μαλακάσα εκδηλώθηκε στις 15.30 το μεσημέρι. Στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη. Χρειάστηκε η εκκένωση δύο κατασκηνώσεων, με 120 παιδιά να απομακρύνονται προληπτικά από τις εγκαταστάσεις.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Εύβοια, όπου στις 15.00 ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή ανάμεσα στον Πισσώνα και την Αφράτη. Συνολικά 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρου τμήματος προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Ένα αεροσκάφος επιχειρεί στο σημείο.

 zougla.gr