Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Φαρακλό Λακωνίας - Απειλούνται κατοικίες



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Φαρακλό Λακωνίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 03.50 π.μ. τα ξημερώματα της Παρασκευής σε δασική έκταση χαμηλής βλάστησης, ωστόσο γρήγορα απέκτησε ανησυχητικές διαστάσεις.

Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς: Ένα που κατακαίει την περιοχή της Άνω και Κάτω Καστανιάς και το δεύτερο που κατευθύνεται προς το Λάχι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη στην ΕΡΤ, τουλάχιστον δύο κατοικίες έχουν υποστεί υλικές ζημιές από τη φωτιά ενώ οι αρχές έχουν εκκενώσει τον οικισμό Φαρακλό και παιδικές κατασκηνώσεις.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σουρλάς αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι έχει πληροφορίες πως έχουν καεί σπίτια στο Φαρακλό, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει καταστεί δυνατό να πλησιάσουν ώστε να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Όπως είπε, η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και αυτή τη στιγμή είναι κοντά στο Λάχι. 

Ο κ. Σουρλάς είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στο Φαρακλό το Λάχι και την ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 29 ατόμων και τέσσερα οχήματα του Δήμου. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη (δύο εκ των οποίων απογειώθηκαν από την Ανδραβίδα στις 06.30) και ένα ελικόπτερο, ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν πολύ δύσκολο την προσέγγιση του σημείου από αέρος. 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015, 08:54

Πηγή : Zougla.gr