Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη - υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Κουβαρά




Μάχη με τις φλόγες δίνουν και την Τετάρτη οι πυροσβέστες στην Αττική, χωρίς όμως να έχουν σύμμαχο τον καιρό αφού ζέστη και ισχυροί άνεμοι επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Λίγο πριν τις 13.30 το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αυλάκι Πόρτο Ράφτη.

Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 17 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα, καθώς και δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσβεση είναι δύσκολη, καθώς πρόκειται για έκταση με ψηλά πεύκα και δυσπρόσιτη στα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ και οι άνεμοι πνέουν ισχυροί. Ωστόσο, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν καταφέρει πλέον να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι από τις 8.30 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα σε λοφώδη έκταση στον Κουβαρά Κερατέας.

Επί τόπου έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε κι ένα ελικόπτερο. Και εκεί οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Ο ζεστός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ. Μάλιστα, από την Παρασκευή το μεσημέρι η ένταση των ανέμων θα μειωθεί και δεν θα ξεπερνάει στα πελάγη τα 5 μποφόρ.

Για τον λόγο αυτό το σαββατοκύριακο η αίσθηση της ζέστης θα είναι μεγαλύτερη καθώς η σχετική υγρασία θα αυξηθεί. Μικρή άνοδος θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή.



πυρκαγιά , Πόρτο Ράφτη , πυροσβέστες