Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Κύπρος: Εκτός ελέγχου πυρκαγιά στην Λεμεσό



Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντιμετώπιση πυρκαγιάς, που ξέσπασε γύρω στις 13:30 σε περιοχή του Αγίου Αμβροσίου, καίοντας πυκνή άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα. 

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, τα μέτωπα της φωτιάς είναι τρία και επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. 

Συγκεκριμένα, συνέχισε, στο πυροσβεστικό έργο λαμβάνουν μέρος 9 πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας, 3 του Τμήματος Δασών, 1 όχημα του Ταμείου Θήρας και 2 οχήματα Κοινοτικών Συμβουλίων. 
Επίσης, πρόσθεσε, εφαρμόστηκε το σχέδιο «Ίκαρος» που αφορά την αεροπυρόσβεση και στο οποίο λαμβάνουν μέρος τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων και ένα της Αστυνομίας, υπό την καθοδήγηση ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς. 

Ο κ. Λογγίνος σημείωσε πως, αν και η πυρκαγιά βρίσκεται ακόμη εκτός ελέγχου, έχει περικυκλωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και δεν απειλούνται οποιεσδήποτε κατοικίες. 

Πηγή: ΚΥΠΕ