Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Διαβάστε τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή . Η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες μονιμοποίησης των συμβασιούχων


Πλέον δεν απαιτείται να μεσολαβεί τρίμηνο μεταξύ δύο ανανεώσεων στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου - Αντιδρά η ΝΔ καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «δημιουργεί προσδοκία μονιμοποίησης στους συμβασιούχους που προσέλαβε το 2016»

Συνοπτικές διαδικασίες για ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου προβλέπει κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σε νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έρχεται να καταργήσει τους δύο περιορισμούς του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου σύμφωνα με τους οποίους, για την ανανέωση μιας σύμβασης πρέπει να μεσολαβεί τρίμηνο διάστημα καθώς επίσης η διάρκεια των συμβάσεων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 24 μήνες.




Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία: «Για τις συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ που συνάπτονται κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας πρόσληψης, η οποία διενεργείται ή εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ το ανώτατο χρονικό διάστημα (συνολική διάρκεια διαδοχικών συμβάσεων έως 24 μήνες) εκκινεί από την ημερομηνία κατάρτισης της οικείας σύμβασης ανεξαρτήτως εάν προϋφίσταται σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 3 μηνών έννομη σχέση μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με αντικείμενο τα ίδια ή παρεμφερή καθήκοντα». 


Διαβάστε εδώ τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ







Περιμένουμε και νομοθετική ρύθμιση για την συνέχιση  των συμβάσεων για 1+1 των Συμβασιούχων Πυροσβεστών  .... η αντιπυρική κοντεύει, κυρώσεις συμβάσεων περνάνε - νομοσχέδια  κατατίθενται .... να δούμε τη θα λέει για την ανανέωση .... Από κοντά