Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου 2007 μετά από 9 χρόνια ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τους Πεσόντες Συναδέλφους κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας !

“Δεν ξεχνώ”. Ημέρα  μνήμης για τους συναδέλφους μας έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος στης 26 Αύγουστο του 2007 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας  .




Εποχικός Πυροσβέστης Τσώκος Ιωάννης.
Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1984 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , ενώ ήταν και μέλος της εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών στο Δ.Δ. Μίστρου του Δήμου Διρφύων Νομού Ευβοίας όπου διέμενε. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας, στις 26 Αυγούστου 2007, μαζί με το συνάδελφό του εποχικό πυρ/στη Γιαπλέ Δημήτριο.



 Εποχικός Πυροσβέστης Γιαπλές Δημήτριος
Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1982 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , ενώ ήταν και μέλος της εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών στο Δ.Δ. Θεολόγου του Δήμου Διρφύων Νομού Ευβοίας όπου διέμενε. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας, στις 26 Αυγούστου 2007, μαζί με το συνάδελφό του εποχικό πυρ/στη Τσώκο Ιωάννη.





Οι πέντε ήρωες του Μίστρου


Ήταν η παρέα των έξι που μόνο η φωτιά κατόρθωσε να τους χωρίσει... Και η τραγική μορφή του μοναδικού που έμεινε αλώβητος, του Παύλου, ο οποίος επί έξι ώρες βρέθηκε εγκλωβισμένος στη φωτιά σε απόσταση αναπνοής από τους απανθρακωμένους φίλους του. Μια ιστορία που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους για τους πέντε ήρωες που χτυπήθηκαν από τη μανία της φωτιάς, μια φιλία ανίκητη και μια αυτοθυσία !!!

Ο απολογισμός, βαρύς. Ο 23χρονος εποχικός Πυροσβέστης Γιάννης Τσόκος, ο 25χρονος εποχικός Πυροσβέστης Δημήτρης Γιαπλές, ο 19χρονος Νίκος Τσαμπάσης, ο 33χρονος Δημήτρης Λάσκος και νεκροί. Ο Χρήστος Καρλατήρας να χαροπαλεύει. Και ένας μόνο διασωθείς, ο Παύλος, να στοιχειώνει το μυαλό του από εικόνες που ποτέ δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει.