Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Για να μη λέμε ότι θέλουμε περί διαγραφής ... σας παραθέτουμε περσινό έγγραφο της Ομοσπονδίας προς το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ & Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή Σωματείων ... ότι σας βολεύει βγάζετε και ότι σας βολεύει λέτε , έτσι μάθατε να εκπροσωπείται , αυτή είναι η παιδεία σας ... τα ίδια σας τα έγγραφα διαψεύδουν αυτά που λέτε και ψηφίζετε . Διαβάστε τα δυο έγγραφα και θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας !!!!

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334018
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email: pospid@gmail.com


Αριθ. Πρωτ : 1034                                     Αθήνα: 29.08.2015

                                                                                
Προς : 1) Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ
          2) Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Καφαντάρη Χαρά
                                                                               
Κοιν/ση: Σωματεία Μέλη

Θέμα: « Παροχή διευκρινήσεων »
Αξιότιμοι κύριοι και συνάδελφοι του τμήματος σωμάτων ασφαλείας του Σύριζα,
πληροφορηθήκαμε την συνάντηση που πραγματοποιήσατε στις 26/8/2015 με αντιπροσωπεία 19 Σωματείων Π.Π.Υ και Συμβασιούχων Πυροσβεστών όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε.
Θεωρούμε ωφέλιμο στα πλαίσια της ειλικρίνειας και εντιμότητας που διακατέχει την έως τώρα συνεργασία μεταξύ του τμήματος σας και την ομοσπονδία μας, αλλά και προκειμένου να διαφυλάξουμε από την μεριά μας το Κύρος, τους σκοπούς και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας μας να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:

Τα Σωματεία που εκπροσωπούσαν οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση σας δεν ήταν πάνω από 6 με 7 εκ των οποίων μόνο 2 ανήκουν στην δύναμη της ομοσπονδία μας και τα υπόλοιπα είτε δεν ανήκουν είτε διαγράφηκαν. Επίσης στην Ομοσπονδία μας δεν υπάρχει παράταξη με την ονομασία <<Ανασυγκρότηση ΠΠΥ και Συμβασιούχων>> αφού τόσο το Σωματείο όσο και οι εκπρόσωποι εργαζομένων που την αποτελούσαν ανήκουν στα σωματεία που έχουν διαγραφεί. Εύλογα θα αναρωτιέται κανείς ότι και να μην είχε διαγράφει το παραπάνω Σωματείο πως γίνεται να στηρίζουν μια παράταξη Σωματεία που δεν ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδία μας....
Επί της ουσίας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι πέρα από τα φυσικά πρόσωπα των Σωματείων τους δεν είχαν καμία σχέση, αρμοδιότητα και εξουσιοδότηση για την εκπροσώπηση του κλάδου των Συμβασιούχων και των Π.Π.Υ και να σας υπενθυμίσουμε ότι αποκλειστικά η Αρμοδιότητα και η ευθύνη υπόκειται εκ του νόμου στην αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση δηλ. την Ομοσπονδία μας.
Προφανώς και Ο λόγος που σας ανέφεραν ότι σχετίζονται με την ομοσπονδία μας δεν είναι άλλος από την επιδίωξη τους να τύχουν μεγαλύτερης εύνοιας, προσοχής και αποδοχής από αρχές και θεσμούς εκμεταλλευόμενοι το ότι εκπέμπει και απορρέει το όνομα , το κύρος, οι αρχές, το ήθος και η ιστορική διαδρομή της Ομοσπονδίας μας.
Προφανώς και για τον παραπάνω λόγο και σας παραπλάνησαν όταν θεωρητικά ο καθένας από αυτούς σας ανέφερε ότι εκπροσωπεί και ένα Σωματείο αλλά τις επωνυμίες των 19 Σωματείων Πέρα από 6 με 7 δεν θα σας στις ανέφεραν και δεν θα τις μάθετε ποτέ.
Παρά ταύτα, θεωρούμε ότι πράξατε ορθά από την μεριά σας όπως θεωρούμε ότι αρμόζει σε ένα υπεύθυνο, αξιόλογο και δημοκρατικό τμήμα το οποίο οφείλει να συνδιαλέγεται και να ενημερώνει με ειλικρίνεια και εντιμότητα κάθε αντιπροσωπεία εργαζομένων όποια και να είναι, απ όπου και αν προέρχεται.
Άλλωστε δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται…. από τον ποιό <<χαζό>> μπορεί να ακούσεις κάτι το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο.



                                                                  Με εκτίμηση,
                                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                           Aνδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                                                   Τηλ: 6986131046



ΣΧΟΛΙΟ


Πέρυσι τον Αύγουστο διαγράψατε τον Παπαναστασίου , την Ανασυγκρότηση  και το Σωματείο,  μετά  μας ξανά γράψατε ... Προφανός να δημιουργήσετε    εντυπώσεις  αλλά και προβλήματα με τα 15ωρα των Συμβασιούχων συναδέλφων ...  αφού βάλατε όπου μπορούσατε τρικλοποδιές,   τελικά    δεν σας βγήκε, αφού   δεν καταφέρατε να βγείτε λάδι, μας ξανά διαγράφετε ... Τα   γραπτά σας όμως  μένουν και σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα  .

Θυμηθήκατε  τώρα, μετά από ένα χρόνο να μας ξανά διαγράψετε !!!  Σε δουλειά να βρίσκεστε ... Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα του κλάδου που ασχολείστε εεε ???
Σας έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ελλάδα, εσείς δεν το πήρατε ακόμα χαμπάρι ???             
Διαβάστε και το πρόσφατο έγγραφο της Ομοσπονδίας και θα καταλάβετε πόσο σοβαροί είναι ...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Αριθ. Πρωτ : 1592                                                           Αθήνα: 18.08.2016
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                                              Προς :
                                                                                             Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: « Ενημέρωση μελών για το Συμβούλιο των Προέδρων και το Διοικητικό Συμβούλιο »

     Την 12/08/2016 συνεδρίασε το Συμβούλιο των Προέδρων των Σωματείων μελών της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής είχαν συμφώνως του καταστατικού μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη.



      Παρευρέθησαν 15 Πρόεδροι των Σωματείων μελών (δυστυχώς υπήρξε μη έγκαιρη πληροφόρηση για κάποιους, ώστε να προλάβουν να προσέλθουν) και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις επί των εργασιακών μας θεμάτων και όλες τις ενέργειες, τις οποίες έκανε η Ομοσπονδία μας χάριν της προωθήσεως και επιλύσεως αυτών, καθώς και για το στάδιο ωριμάνσεως ενός εκάστου των θεμάτων αυτών πέρα των ήδη γνωστών σε όλους επιτευχθέντων.
      Απεφασίσθη η συνέχιση του αγώνα όσον αφορά τις 5 προτάσεις μας για τον κλάδο μας και των επιπρόσθετων 7 ζητημάτων, που χρήζουν άμεσης επίλυσης, μετά της αυξημένης προσπάθειας στα συγκεκριμένα θέματα, στα οποία διαφαίνεται ταχύτερη και εφικτότερη η επίλυση τους. Επίσης έγινε ενημέρωση και για τα τρέχοντα δικαστικά και οικονομικά θέματα της Ομοσπονδίας.
      Στο Συμβούλιο των Προέδρων συνεζητήθη και το θέμα των κων Παπαναστασίου και Παπαντώνη, οι οποίοι εδώ και δύο έτη αντιστρατεύονται τα συμφέροντα και τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και οι οποίοι επιπροσθέτως στις συναφθείσες κοινές συμφωνίες τους για το έτος 2016 (επισυναπτόμενο 1 και 2 ) δηλώνουν ότι ΔΕΝ ανήκουν στην ΠΟΠΥΣΥΠ, ο δε κο Παπαναστασίου το δήλωσε αυτό στο Α.Π.Σ. με το υπ αρίθμ 84/08-06-2016 έγγραφο του σωματείου του (επισυναπτόμενο 3), και ως εκ τούτου έθεσαν οι ίδιοι εαυτούς εκτός Ομοσπονδίας και άρα δεν μπορούν να ανήκουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας .
     Αποφασίστηκε ομόφωνα, ότι πράγματι οι εν λόγω συνάδελφοι είχαν αντικαταστατική συμπεριφορά, που αντιστρατεύεται τους σκοπούς της Ομοσπονδίας μας, και να γίνει αποδεκτή η ως άνω επίσημα εκπεφρασμένη βούληση και των δύο να μην ανήκουν στην Ομοσπονδία και για το λόγο αυτό πρέπει να διαγραφούν από το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
     Η πρόταση αυτή του Συμβουλίου των Προέδρων έγινε αποδεκτή και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., που ακολούθησε, στο οποίο υπήρχε απαρτία, απόντων των κων Παπαναστασίου, Παπαντώνη και Κετίκογλου, και με 10 ψήφους υπέρ αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτή η εκπεφρασμένη δημόσια και ενυπόγραφα βούληση των κων Παπαναστασίου και Παπαντώνη να μην ανήκουν και να μην εκπροσωπούνται από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., οι οποίοι επιπροσθέτως έχουν αντικαταστατική συμπεριφορά και αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις δράσεις της Ομοσπονδίας μας και έτσι διεγράφησαν από μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

      Σας επισυνάπτουμε της κοινές συμφωνίες που συνήψαν οι κοι Παπαντώνης (επισυναπτόμενο 1) και Παπαναστασίου (επισυναπτόμενο 2) καθώς και το υπ αρίθμ 84/08-06-2016 έγγραφο του κου Παπαναστασίου προς το Α.Π.Σ. (επισυναπτόμενο 3).

                                                       Με εκτίμηση,
                                                    Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                        Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                                        Τηλ: 6945956027



ΣΧΟΛΙΟ 
Εσείς πριν ένα χρόνο δηλώνατε ότι μας έχετε διαγράψει ... τι περιμένατε για φέτος να πούμε ότι είμαστε γραμμένοι και ότι μας εκπροσωπείτε ... έτσι σας βόλευε 

Όσο για τα 15 ΣΩΜΑΤΕΙΑ και τους 10 του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που ψήφισαν για τη διαγραφή ... δεν είδαμε καμιά φωτογραφία 

Τελικά μήπως τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ ήταν 10 και μόλις είχατε απαρτία με 7 άτομα στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ οι υπόλοιποι ψηφίσαν με τηλέφωνο με email  η με εξουσιοδότηση ... δεν μας είπατε ???  

Όσο για τη διαγραφή μελών του Δ.Σ. μόνο το Συνέδριο μπορεί να διαγράψει εκλεγμένα μέλη του ... και όχι το Δ.Σ. όπως παράνομα πράξατε ... διαβάστε το καταστατικό σας γιατί το έχετε καταντήσει  κουρελόχαρτο ... και αν λέει κάτι άλλο βγάλτε το δημόσια να δούμε που γράφει αυτό που ψηφίσατε 

Στους ψήφος είσαι δεύτερος Φαραντάκη ... πέρασαν 3 χρόνια και από ότι φαίνεται δεν το χώνεψες ακόμα ... τώρα ψάξε για τη μπάλα που έχασες ...